Film review: Catching Fire

Katniss en Peeta

Afgelopen woensdag was het dan zover: we konden eindelijk naar The Hunger Games: Catching Fire! Nadat we ons er al maandenlang op verheugd hadden, liepen we ietwat zenuwachtig de bioscoopzaal binnen, die al helemaal vol zat. We wachtten vol spanning af en hoopten dat onze verwachtingen waargemaakt zouden worden.

En dit was zeker zo, hij was zelfs nog veel beter dan we gedacht hebben. Wat een steengoed vervolg na de eerste film. Eigenlijk vonden we dit deel nog beter dan de eerste, waar we ons een licht ergerden aan de warrige manier van filmen, al bleek later dat dat met opzet was gedaan, maar dat terzijde.

 De cast was ontzettend goed. Vooral Jenna Malone (Johanna) en Sam Claflin (Finnick) pasten volgens ons perfect bij hun rol. Voor de mensen die de boeken gelezen hadden misten er natuurlijk genoeg dingen, zoals de achtergrond van de districten en Gales verhaal, maar dit waren kleine details en we begrijpen goed dat dit niet meer in de film paste. Verder zijn de karakters van Peeta en Katniss stukken beter uitgewerkt en nu wordt hun verhaal steeds mooier en interessanter. Effies outfits waren elke keer weer een heus spektakel om naar te kijken, met als hoogtepunt het vlinderpakje dat ook al in de trailer te zien is.

Catching Fire was een goede afwisseling van spanning en actie, en romantiek en grappige scenes. Persoonlijk vonden we een scene waarin Johanna plotseling uit de kleren ging hilarisch, Jennifer Lawrence’ blik op dat moment is goud waard. We raden deze film zeker aan iedereen, man of vrouw, jong of oud, alien of panda, aan. Als we het een cijfer moesten geven, zouden we het een 9 geven omdat de film eigenlijk bijna perfect is, op de details van het boek die niet in de film zitten na. Al met al is het een spetterend vervolg en we kijken nu al uit naar Mockingjay Part 1!

Finnick! :D

Advertenties

4 thoughts on “Film review: Catching Fire

  1. Ik heb deze film gisteravond gezien, en ik vond hem geweldig! En ik vond juist dat de film wel heel erg op het boek leek. Heel veel dingen worden in de film letterlijk zo gezegd zoals ze ook in het boek staan, wat ik erg sterk vind. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s