NaNoWriMo!

Zo rond augustus begint de opwinding al: NaNoWriMo komt eraan, en wij zijn al druk bezig met het plannen van plots en ontwikkelen van karakters. Op 1 november gaan we positief de maand in, maar twee dagen later zijn we wel weer klaar met ons boek. Helaas zijn er daarna nog… zevenentwintig dagen te gaan.

Image

Voor de mensen die geen idee hebben wat NaNoWriMo is: het staat voor National Novel Writing Month. Het idee is dat je een boek van 50.000 woorden schrijft tijdens de maand november, wat gelijk staat aan 1667 woorden per dag. Tijdens NaNoWriMo heb je nauwelijks tijd voor een sociaal leven, school, je baan, of wat dan ook. Maar aan het eind van november heb je dan wel een boek.

Wij doen dit jaar allebei mee aan NaNoWriMo (Loranne voor de eerste keer, Judith voor de tweede keer) en het gaat momenteel fantastisch met onze boeken. Judith is de 50.000 woorden al gepasseerd, en Loranne hoeft er ook nog maar 5000. Het is niet altijd zo makkelijk geweest (er waren momenten waarop we deprimerend veel woorden achterliepen), maar uiteindelijk gaan we het allebei halen! :D

Van 16 op 17 november hebben we met twee vriendinnen en mede-NaNoWrimodeelnemers een Night of Writing Dangerously gehouden. Het idee is dat je dan een hele nacht schrijft (en heel veel chocoladepepernoten eet, kuch kuch). De hele nacht is niet gelukt, maar we hebben toch ieder 4.000 woorden geschreven!

Het leuke aan NaNoWriMo is eigenlijk de gezelligheid.  Je zit met zijn allen in hetzelfde schuitje (je bent namelijk allemaal bezig met de onmogelijke opdracht om 50.000 woorden in een maand te schrijven) en daarom steunen de NaNoWriModeelnemers elkaar door dik en dun. Één vriendin van ons is niet verder gekomen dan 500 woorden, maar ze wordt nog steeds aangemoedigd om de 50.000 te halen!

En dan nu, een exclusieve preview uit Judiths fan-tas-tische NaNoWriMoverhaal, genaamd Donder:

Ik bestudeer de kleine krabbetjes die over de rotsen lopen en daardoor zie ik haar niet binnenkomen; opeens is ze er gewoon. Ze zit op een rots in het midden van de poel, en kamt met haar vingers door haar lange, donkerblauwe haren heen. Om haar borst zit een stuk stof geknoopt, die verdacht veel op de huid van een haai lijkt. Haar vissenstaart is net zo lang als haar benen zouden zijn als ze een mens was. Het deel dat op de rots lig is donkergrijs, net als de rots, maar de onderkant, die in het water hangt, is blauwgroen, precies dezelfde kleur als het water in de poel. Als ze hem beweegt verandert de staart van kleur, hij past zich aan aan het water waar hij in zit, om haar zo de perfecte schutkleuren te bezorgen. Ze legt één hand op haar schoot, voor zover je het een schoot kan noemen als ze daar schubben heeft, en glimlacht naar me.

Advertenties

2 thoughts on “NaNoWriMo!

  1. Pingback: NaNoWriMo! | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s