Film review: Vampire Academy

Fans weten het waarschijnlijk allang, maar voor de mensen die het gemist hebben: er is een Vampire Academy film! Eindelijk, yes! Deze film is gebaseerd op het eerste boek in de ongelooflijk populaire serie Vampire Academy (Academicua Vampirus in het Nederlands). Toen ik de poster voor het eerst zag, was ik niet bijster enthousiast, maar gelukkig was de film wel erg leuk.

Rose Hathaway is een Dhampir, een half mens/vampier, hoeders van de Moroi, vreedzame, sterfelijke vampieren die discreet in onze wereld wonen. Haar beste vriendin Lissa is een Moroi, en sinds Rose en Lissa een jaar geleden zijn weggelopen van hun kostschool, moet Rose Lissa beschermen tegen de Strigoi, kwaadaardige, onsterfelijke vampiers, die niets liever willen dan alle Moroi uitroeien. Als Rose en Lissa gepakt worden, worden ze teruggestuurd naar school en krijgt Rose bijlessen van de sexy hoeder Dimitri.

Toen ik de poster zag, was ik nogal bang dat deze film een soort Mean Girls met vampiers zou worden, en vooral dat het geweldige, sarcastische karakter van Rose compleet onbelicht zou blijven. Gelukkig is dit niet het geval: Rose is hilarisch, zegt alles wat ze denkt, en is, op zijn zachtst gezegd, nogal agressief. Maar Lissa’s karakter was minder goed neergezet. In het boek wordt ze beschreven als een lief meisje dat last heeft van heftige stemmingswisselingen, maar in de film was ze nogal bitchy.

Daarnaast was het jammer dat de relaties in de film zich zo snel ontwikkelden, dat er niet veel gevoel meer in zat. Rose en Dimitri deden er ongeveer twintig minuten over om tot het punt te komen waar ze in het boek veel langer voor nodig hebben, waardoor dat een beetje onrealistisch voelde; het kwam nogal uit de lucht vallen. Wel is het natuurlijk zo dat je in een film veel minder kunt vertellen dan in het boek, dus begrijpelijk is het zeker.

Al met al was Vampire Academy een fantastische film, ik heb er alleen wat op aan te merken als ik het met het boek vergelijk. De hoofdpersoon was goed uitgewerkt en ook de casting was goed gedaan (oké, één minpuntje: Dimitri was niet knap genoeg naar mijn smaak). Ik hoop erg dat de volgende delen snel ook verfilmd zullen worden!

Advertenties

3 thoughts on “Film review: Vampire Academy

  1. Pingback: WIN: Vampire Academy | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s