Goodreads

Een paar jaar geleden wilde ik beginnen met het opschrijven van welke boeken ik las. Ik begon een Bookjournal, maar eigenlijk wilde ik ook een simpele manier om het op internet op te slaan, voor het geval dat ik op vakantie zou zijn en mijn boekje vergeten was, of iets in die richting. En dat is de manier waarop ik Goodreads ontdekte.


Het fijne aan Goodreads is dat je heel makkelijk kunt bijhouden welke boeken je leest en welke boeken je nog wil lezen. Alle boeken die je kunt verzinnen staan erop en je kunt heel makkelijk aanvinken welk boek je nu aan het lezen bent, welke je al gelezen hebt en welke je nog meer wil lezen. Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is dat je ook kunt invoeren hoeveel je al gelezen hebt van een boek, en dan komt er (alleen op de site) een balkje met op hoeveel procent van het boek je bent. Heeel handig als je een doodsaai boek leest, als je ziet dat je al op 82% bent zie je dat je niet zo ver meer hoeft.

Goodreads’ slogan is “Meet your next favorite book”, en je kunt de site dan ook heel makkelijk gebruiken om nieuwe boeken te ontdekken. Er is een knop met “recommendations” en dan worden er op basis van wat je al gelezen hebt nieuwe boeken voor je geselecteerd. Wat ik minder goed vind aan Goodreads is dat je boeken geen halve sterren kunt geven. Soms vind ik een boek 3,5 sterren waard, en dan gaat dat niet en moet ik het afronden. Verder is het een heel handige site om alles bij te houden wat met boeken lezen te maken heeft.

Word vrienden met ons op Goodreads!
Judith: https://www.goodreads.com/user/show/15642232-vivere
Loranne: https://www.goodreads.com/user/show/18628217-loranne-davelaar

Gebruiken jullie Goodreads?

Momenteel kun je een exemplaar van Vampire Academy winnen op onze blog, doe mee!

Advertenties

2 thoughts on “Goodreads

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s