Boekpresentatie Tahereh Mafi & Ransom Riggs

Gisteren was het eindelijk zo ver: de boekpresentatie van het derde en laatste deel in de Touching Juliette-serie van Tahereh Mafi én die van het vervolg op De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine van Ransom Riggs. Dit was tegelijkertijd ook hun “huwelijksreceptie”, ze zijn namelijk onlangs getrouwd! Via http://adorablebooks.nl/ hadden wij kaartjes gewonnen voor dit evenement en daarom konden wij er ook bij zijn, dus heel erg bedankt daarvoor!

Het begon meteen al goed toen we vijf minuten te laat binnenkwamen, maar gelukkig begon het hele gebeuren pas twintig minuten later. Toen we binnenkwamen kregen we een enorm schattig roze drankje om mee te toosten, dus mochten we het niet meteen opdrinken. Daarna gingen we naar een grote bioscoopzaal, waar we een prachtige plek op de vierde rij veroverden.

Daar vertelden Myrthe, van uitgeverij Blossom Books, en Patty, van uitgeverij Clavis, iets over de boeken. Myrthe is acquirerend redacteur bij Blossom Books (zij zoekt uit welke boeken er wel niet worden gepubliceerd), en zij was dan ook degene die Tahereh Mafi op haar bureau kreeg, en meteen verslaafd raakte. In het begin was de titel moeilijk te vertalen, maar ze zijn eruit gekomen. Ook was er eerst een andere cover, totdat ze in Amerika een nieuwe cover voor het Engelse boek ontwierpen, en die zo mooi was dat Blossom Books de covers van de Nederlandse vormgever met een sorry-bloemetje hebben afgewezen en de Amerikaanse cover hebben overgekocht.

Ook bij Clavis was de beslissing om Ransoms boek te vertalen niet moeilijk. Degene die daar over ging werd meteen gegrepen door de covers en de goed uitgewerkte hoofdpersoon. De grootste verassing was dat er nog een tweede en een derde deel aankwamen (wat wij helemaal niet erg vinden natuurlijk)!

Hierna begon de skypesessie met Tahereh en Ransom. Laura van der Linden was de “maid of honour” en mocht de sessie officieel openen. Ze hield een hele leuke speech waarin ze iets liefs zei over hen allebei, waarna we met zijn allen op hen geproost hebben met onze roze drankjes. Zij wonen in Amerika en daar was het ochtend, dus zij proostten vrolijk terug met de thee die ze bij hun ontbijt dronken.

Toen was er tijd voor vragen. Natuurlijk was één van de vragen aan Tahereh: ‘Ben je zelf team Adam of team Warner?’, waarop zij het geweldige antwoord gaf dat ze vooral team Juliette was. Ook vroeg iemand: ‘Inspireren jullie elkaar?’ Ransom zei toen onmiddellijk dat Tahereh hem elke dag inspireert, wanneer wij collectief ‘Ahwwww’ deden. De grappigste vraag was waarschijnlijk of ze liever tien paarden ter grootte van een eend, of één eend ter grootte van een paard wilden hebben. Daar waren ze het al snel over eens: ‘Tien paarden ter grootte van een eend!Dan heb je van die schattige mini-paardjes,’ zei Tahereh onmiddellijk. ‘Ja,’ beaamde Ransom. ‘Een eend ter grootte van een paard lijkt me doodeng.’

Ransom&Tahereh+Kat

Halverwege het gesprek kwam ook hun kat er even bij kijken. Vlak hierna heeft Ransom de laptop nog even door het huis gedragen om ons de maquette van het huis van Mevrouw Peregrine, dat in België staat, te laten zien, die hij voor zijn verjaardag van Tahereh heeft gekregen. ‘Best birthday gift ever,’ zei hij.

Toen was het gesprek helaas alweer afgelopen, en begaven wij ons naar de feestzaal. Hier gingen we natuurlijk onmiddellijk in de rij staan voor de boekverkoop. Eenmaal bij de balie stonden we te springen om eindelijk onze handen op Vertrouw Me te krijgen. Nadat allerlei booktubers/bloggers het Engelse boek al hadden gelezen en helemaal uit hun dak waren gegaan, konden wij haast niet meer wachten voor de Nederlandse vertaling (omdat we de rest van de serie ook in het Nederlands hadden gelezen wilden we het laatste deel ook in het Nederlands hebben). Loranne heeft ook meteen Omhulde Stad, Verwoest Me en Versplinter Me aangeschaft, Judith De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine.

Al met al was het een geweldige avond. Tahereh en Ransom zijn een fantastisch stel, we hebben een paar keer met het hele publiek zitten zuchten van schattigheid. We zijn heel blij dat we hierbij aanwezig mochten zijn!

Kenne jullie de boeken van Tahereh Mafi en Ransom Riggs?

Advertenties

2 thoughts on “Boekpresentatie Tahereh Mafi & Ransom Riggs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s