GNE Awards

Bij ons op school had je de mogelijkheid om mee te doen aan de GNE Awards. Dit is een wedstrijd waarbij je ofwel een Engels stuk moet schrijven, ofwel een betoog moet houden in het Engels. Ik (Judith) had meegedaan aan de schrijfwedstrijd en was geshortlist; ik zat bij de laatste 8 deelnemers! Gisteren was de prijsuitreiking, wat natuurlijk ongelooflijk spannend was.

10248995_657059200998073_1247634815_n

Het hele gebeuren zou om 12 uur beginnen, dus om 12 uur was ik aanwezig op het Amsterdam University College met mijn fanclub, bestaande uit mijn ouders, Loranne en nog een vriendin, Renée. Wij dachten dat we om 3 uur wel weer naar huis zouden kunnen, maar toen we daar eenmaal waren, bleek het tot half 6 te duren. Het begon met een lunch (yay, gratis eten :)), waar ik maar weinig van mee heb gekregen, aangezien ik instructies kreeg en soundchecks moest doen met microfoons die ik vervolgens niet gebruikt heb.

Zo rond half 2 begon het allemaal echt; de show werd gepresenteerd door een hele vriendelijke mevrouw, die haar best deed om alles zo goed mogelijk op schema te laten lopen. Het begon met vier mensen die een betoog hielden, die deden dus mee aan de spreekwedstrijd, wat heel leuk was om naar te kijken en te luisteren; al die mensen spraken echt ongelooflijk goed Engels! Na 4 sprekers kwamen er twee mensen het podium op, die de stukken die de schrijvers hadden geschreven gingen bespreken. Eerst werden er twee vragen gesteld aan de schrijvers (stress, stress, ik heb voor een reden niet meegedaan aan de spreekwedstrijd, people), waarna het stuk werd samengevat en er werd verteld waarom ze het hadden gekozen.

10173469_657059210998072_1323423090_n

Bij mijn stuk was dat erg grappig. Het was namelijk de bedoeling dat je een essay schreef, waarin je je mening over een bepaald onderwerp beargumenteerde, maar ik had de instructies niet goed gelezen, dus ik had doodleuk een verhaal geschreven. De jury had wel mijn eigen mening in mijn verhaal gevonden (die ik er niet in had gestopt, maar goed), dus blijkbaar vonden ze het goed genoeg :).

Hierna was het tijd voor een pauze, waarna er nog vier sprekers hun betoog hielden en er nog vier schrijvers geïntroduceerd werden. Toen was er juryberaad en nog een pauze, en daarna was het tijd voor de prijsuitreiking. Superspannend natuurlijk, en… ik was tweede! Na de prijsuitreiking zijn we heel snel weggesneakt en naar huis gegaan, aangezien we wel weer klaar waren met de GNE Awards, na vijf uur in het Amterdam Universty College.

Advertenties

One thought on “GNE Awards

  1. Pingback: Verhaal: The Ballad of Mr. Jones | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s