Tag: Dit of dat

Hoi! Vandaag heb ik (Loranne) een leuke tag voor jullie. Ik moet steeds tussen 2 dingen kiezen.

1. Audioboek of een echt boek?
Echt boek, duh! Ik heb eigenlijk nog nooit een audioboek geluisterd, maar ik denk dat ik me al snel zou gaan ergeren aan de stem van de verteller en het verteltempo, want ik lees vast sneller.

2. Zachte of harde kaft?
Hmm, hangt van de gelegenheid af. Als ik het boek overal mee naartoe moet slepen, heb ik liever een zachte, want anders is het zwaar. Maar een harde kaft is wel mooi en leest lekkerder, en het staat ook mooier in de kast. Liever een hardcover dus.

3. Fictie of non-fictie?
Fictie! Ik lees eigenlijk bijna nooit non-fictie, en ik vind dat boeken wel dienen om naar een andere wereld te ontsnappen. Dat gebeurt niet met non-fictie, dus fictie vind ik leuker.

4. Verzonnen of de echte wereld?
Verzonnen natuurlijk. Doei, ik ga naar Zweinstein!

5. Harry Potter of Twilight?
Moet deze vraag nog gesteld worden? Natuurlijk Harry Potter, Twilight is ugh en vervelend en stom en irritant en glinsterend falend.

6. Geleend of gekocht?
Vroeger ging ik 2 keer per week naar de bieb en leende ik 8 boeken, maar nu ga ik er nooit meer heen. Ik wil een boek eigenlijk altijd toch graag hebben als ik het leen, maar dan vind ik het wel weer zonde om te kopen als ik het al gelezen heb en ik nog meer boeken wil. Ik ga dus voor gekocht, want ik ga nooit meer naar de bieb. Ik kom trouwens nog wel heel vaak in het gebouw van de bieb, want daar zit ook de boekwinkel.

7. Boekenwinkel of online?
Boekenwinkel natuurlijk! Hoewel online wel heel makkelijk is, wil ik wel de boekwinkels blijven steunen, anders zijn ze allemaal weg straks. En er gaat niets boven heerlijk rondsnuffelen tussen al dat papier en dan met boeken thuiskomen die je anders nooit had gekocht, maar die de verkoper je aanraadde.

8. Eenmalig boek of trilogie?
Trilogie! Dan heb ik meer te lezen over die prachtige wereld, als ik tenminste niet nog 2 jaar op een vervolg hoef te wachten…

9. Zwaar en dik of lief en kort?
Hangt een beetje af van waar ik zin in heb, maar zwaar en dik blijft altijd beter hangen en vind ik vaak betere boeken, maar het is wel fijn om dat af te wisselen met lief en kort.

10. Romantisch of actie?
Actie! Niet zo moeilijk doen en gewoon elkaar neerknallen, ik had toch allang genoeg van dat ene personage.

11. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?
Zon is vervelend, het is fel en warm, en ik krijg er uitslag van, dus ik zit liever binnen met veel kussens en thee.

12. Warme chocolademelk of koffie?
Warme chocolademelk. Koffie is vies.

13. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?
Ik zoek niet bewust naar recensies, maar als ik een boek heel vaak tegenkom in recensies, word ik er toch wel benieuwd naar en ga ik het misschien kopen. Maar heel vaak loop ik gewoon een boekwinkel binnen en kies ik wat mij het leukst lijkt, niet waar ik de beste dingen over gehoord heb.

Zo, dat waren ze weer. Fijne zondag nog!

Advertenties

3 thoughts on “Tag: Dit of dat

  1. Deze tag wil ik ook nog wel een keertje doen! Ik ga zelf ook nooit meer naar de bieb eigenlijk. Ik koop de boeken nu liever en ik vind het leuk om te speuren naar het goedkoopste exemplaar, haha

  2. Pingback: Tag: Dit of dat | Wereld achter Woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s