Mei wrap-up

Weer een maand voorbij! In mei heb ik een hoop gelezen, 12 boeken om precies te zijn. Ik snap niet helemaal hoe ik dat gedaan heb, aangezien ik zo’n anderhalve week weg ben geweest en in die tijd geen letter gelezen heb. Maar goed, toch heb ik ergens die 12 boeken gelezen. Dat brengt mijn totaal aantal gelezen boeken van dit jaar op 35. Op Goodreads had ik ook een Reading Challenge en deze had ik gezet op 50, maar ik denk dat ik die maar eens moet veranderen want als het zo doorgaat, lees ik minstens 75 boeken dit jaar. De boeken die ik deze maand heb gelezen zijn:

mei

 

Van onder naar boven:

 1. Halfzwart – Sally Green
 2. The Unauthorized Harry Potter Guide
 3. De test – Joelle Charbonneau
 4. Een andere wereld – Salla Simukka
 5. Spoorloos – Salla Simukka
 6. Blauw – Liesbeth Mende
 7. Zac & Mia – A.J. Betts
 8. Het stenen bruidsbed – Harry Mulisch
 9. De alfabetweter – Ronald Snijders & Fedor van Eldijk
 10. De kat van de Dalai Lama (e-boek)
 11. Verraad – Abigail Maas (bij Judith)
 12. Het Rosie Project – Graeme Simsion (oeps, vergeten op de foto te zetten)

Van de meeste boeken is al een recensie verschenen, of die komt nog. Het is moeilijk om een leukste boek van deze maand te kiezen, omdat ik van allemaal wel genoten heb. Wel ben ik enorme fan geworden van Salla Simukka en ik ben dan ook erg benieuwd geworden naar haar volgende boek.

De test was een meevaller; ik dacht dat hij enorm op De Hongerspelen zou lijken, wat ook wel een beetje zo was, maar eigenlijk hebben de meeste YA’s hetzelfde concept. Het stoorde dus niet echt en ik vond dit echt een heel leuk boek! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg, De Studie.

Het stenen bruidsbed las ik voor school. Na alle raaaare literatuur die ik al gelezen heb (kuch, Grunberg, kuch) viel dit boek eigenlijk heel erg mee, ik vond het eigenlijk best wel goed.

Tot slot De Alfabetweter. Ik heb dit boekje voor Sinterklaas gekregen van mijn oma, en gedurende het hele jaar af en toe stukjes erin gelezen, want het is geen boek dat je in één keer uitleest. Het staat namelijk vol met hilarische neologismen die nergens op slaan maar wel ontzettend leuk gevonden zijn. Het is zo’n boekje dat je bij je bed legt en waar je af en toe even in bladert, en voor je het weet heb je alweer bladzijden vol leuke woorden ontdekt. Eén van mijn favorieten: Mozeseend – eendensoort die niet kan zwemmen, omdat het water steeds opzij gaat. Kortom: een mustread voor alle taalliefhebbers!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s