De Leukste Booktubers #2

Een tijdje terug schreven we al een artikel over leuke booktubers, en kregen we al een suggestie over iemand die we vergeten waren. Daarom hierbij deel 2!
Heb je deel 1 gemist? Dat kun je hier bekijken.

abookutopia

Sasha van abookutopia is heel vrolijk, en houdt erg van The Mortal Instruments. Ik volg haar kanaal nog niet zo lang, maar haar reviews zijn erg leuk en ze heeft me in die korte tijd al heel vaak overgehaald dat ik een boek echt moet lezen. Daarnaast woont ze in Chicago, en ze heeft een heel leuke kijk op de Divergent-boeken hierdoor.

booksandquills

De Nederlandse Sanne woont in Londen en heeft een succesvol booktubekanaal. Droomleven! Ze begint elke video met het Nederlandse “hoi”, wat ik persoonlijk erg leuk vind. Daarnaast heeft ze net “The Letter for the King”, a.k.a. De Brief voor de Koning, gereviewd. Ik werd meteen helemaal vrolijk toen ik zag dat deze klassieker eindelijk naar het Engels vertaald is, en het was heel leuk om haar gedachten erover te horen. (En ik kwam erachter dat ik heel veel vergeten ben van wat er in dat boek gebeurde en het moet herlezen)

Joel Books

Joel is een Britse jongen, en ik vind hem hilarisch af en toe. Hij klaagt (bijna) alleen maar op zijn kanaal, maar niet op een manier dat het superirritant is. Hij weet zelf namelijk heel goed dat hij een verschrikkelijke zeur is en heeft een flinke dosis zelfspot. Soms komt er juist een heel blij filmpje voorbij, een bookhaul bijvoorbeeld, wat zorgt voor een beetje afwisseling tussen al het geklaag (:

readbyzoe

Zoe is een heel vrolijk meisje, en praat met erg veel passie over haar boeken. Ze vertelt in haar bookhauls ook altijd even waar het boek over gaat, en dat vind ik wel fijn, aangezien sommige booktubers soms echt geen flauw idee hebben waar een boek over gaat als ze het gekocht hebben. (ik ben hier zelf ook schuldig aan, oeps) Helaas is ze net gehackt waardoor al haar filmpjes weg zijn, maar ze is heel leuk, haha.

Rosianna Halse Rojas

Rosianna is iets rustiger dan de meeste booktubers die ik volg (ik ben erg dol op hypere mensen, haha), maar haar filmpjes worden niet saai, iets wat ik snel heb bij sommige booktubers. Haar reviews zijn goed doordacht en ze praat ook altijd even over het uiterlijk van het boek. En ze is de persoonlijke assistente van John Green. Ehm.. Yes please?

Hebben jullie nog tips voor leuke booktubers?

Advertenties

4 thoughts on “De Leukste Booktubers #2

  1. Sasha van Abookutopia is echt geweldig. Ze heeft me al super vaak over gehaald om een boek te lezen en ja de meeste vind ik super leuk. Eigenlijk een paar maanden na dat ik haar video’s ging kijken ontstond mijn blog.

  2. Pingback: Top 5 Boekige Dingen om te Doen in de Zomer | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s