Six Word Stories

Ik weet niet of jullie ze kennen, maar wij vinden Six Word Stories ontzettend leuk en fascinerend. Het is wat de woorden al zeggen: een verhaaltje van 6 woorden. 6 woorden?! Ja, zo kort kan een verhaal zijn. Door die ene korte zin kan je hier zelf een heel verhaal omheen verzinnen. Het heeft wel iets  mysterieus en intrigerends, vinden wij.

Het begon allemaal met schrijver Ernest Hemingway, rond 1920. Zijn collega’s sloten een weddenschap met hem af: ze geloofden niet dat hij een verhaal van slechts 6 woorden zou kunnen schrijven. Maar Hemingway deed het toch, en beschouwde dit zelfs als zijn beste werk. Zijn (en hiermee het eerste) Six Word Story was:

For sale: baby shoes, never worn.

Over deze zin kun je heel lang nadenken. Waarschijnlijk is de baby overleden voor het oud genoeg was om de schoentjes te dragen, maar het kan natuurlijk ook zijn dat het ze gewoon heel lelijk vond en dat het, elke keer dat de moeder probeerde om de baby de schoenen aan te doen, begon te krijsen. Het hoef niet zo tragisch te zijn, want je kunt ervan maken wat je zelf wilt. Dat is het leukste aan Six Word Stories. Ze zijn er trouwens ook in het Nederlands, en er zijn veel wedstrijden van geweest, dus genoeg te vinden op het internet.

Wat vinden jullie van Six Word Stories en die van Hemingway in het bijzonder? Moeten we ze vaker met jullie delen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s