Film/boek: The Fault in Our Stars

Donderdagavond 26 juni was het zover: we gingen naar een voorpremière The Fault in Our Stars, eindelijk! Na maandenlang elk nieuws op de voet gevolgd te hebben, konden we dan nu het eindresultaat zien. Gewapend met popcorn en tissues, véél tissues, gingen we de bioscoop binnen. Al ging dat nog niet helemaal soepel aangezien ik de weg kwijtraakte nadat ik 5 tramhaltes te laat was uitgestapt omdat ik te verdiept was in mijn boek (ja, TFiOS). Judith moest tot 19:00 werken. De film begon om 19:00. Dus terwijl iedereen vrolijk in de bioscoop zat, zaten wij nog stresserig te wachten op Judith, maar uiteindelijk is alles goed gekomen.

Van tevoren had ik dus nog even het boek opnieuw gelezen om mijn geheugen weer op te frissen, en omdat ik benieuwd was naar de Nederlandse vertaling. Het leek me namelijk heel erg moeilijk om te vertalen, aangezien 3 Amerikanen als toeristen naar Nederland komen en de Nederlandse taal dus horen. Dat leidde tot soms wat kromme teksten, wanneer ze iemand iets onverstaanbaars in het Nederlands hoorden roepen en er vervolgens achter stond dat het in het Nederlands geroepen werd, wat eigenlijk dus overbodig was aangezien het boek Nederlands is, etc… Maar goed, heel knap vertaald dus.

En toen de film. Het was prachtig. Omdat ik net het boek had gelezen, kon ik me veel gesprekken nog herinneren en veel dialogen waren letterlijk uit het boek, dus dat was geweldig. Augustus Waters (Ansel Elgort) was een snoepje en de hele cast speelde overtuigend. Hoewel het verhaal natuurlijk erg treurig is, was de film op sommige momenten echt ontzettend grappig. Omdat dit een voorpremière was, zat de hele zaal (neem ik aan) vol met mensen die het boek gelezen hadden en dus wisten wat hen te wachten stond. De hele zaal moest af en toe keihard lachen en aan het einde hoorde je over gesnif. Die doos tissues kwam ontzettend goed van pas.

Dit was denk ik een van de beste boekverfilmingen die ik ooit heb gezien. Het was zo trouw aan het boek als een film kon zijn. Natuurlijk zijn er een paar dingetjes uitgehaald, maar dat kan niet anders, want een boek is tenslotte niet hetzelfde als een film. Wel had het alles wat het boek ook had: het was hilarisch, ontroerend en vol prachtige quotes (rechtstreeks uit het boek). Ik raad iedereen deze film ten zeerste aan en als je die ene persoon op deze wereld bent die het boek nog niet heeft gelezen: doe het!

Advertenties

One thought on “Film/boek: The Fault in Our Stars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s