De Leukste Disneyliedjes

Ik denk dat de meeste mensen hier er, net als ik, mee zijn opgegroeid: Disney. Toen ik klein was, maakte ik altijd ruzie met mijn broertje, omdat hij alleen maar naar Lady en de Vagebond wilde kijken, en ik alleen maar naar Belle en het Beest, maar op een gegeven moment werden we beter in het maken van compromissen. Tegenwoordig kijk ik de films bijna nooit meer, maar de liedjes luister ik nog wel. Daarom vandaag: vijf van mijn favoriete Disneyliedjes!

Beauty and the Beast – Beauty and the Beast

Nog steeds één van mijn favorieten, een ontzettend mooi, romantisch liedje (:

Colors of the Wind – Pocahontas

Een heel mooi liedje, waarin de essentie van de film heel goed wordt samengevat. Ik heb Pocahontas pas gezien toen ik wat ouder was, en ik vond het best een zwaar onderwerp voor een Disneyfilm, haha.
Fun fact: Pocahontas is gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Zowel zij als John Smith hebben echt bestaan.

The Circle of Life – The Lion King

Van alle liedjes uit The Lion King, vind ik deze het mooist. Can You Feel the Love Tonight, is een goede tweede, maar niks verslaat de opkomende zon met al die onverstaanbare woorden erbij.

Under the Sea – The Little Mermaid

Toen ik klein was, vond ik De Kleine Zeemeermin altijd een ontzettend enge film, maar het begin vond ik wel ontzettend leuk; en dan vooral dit liedje, omdat ik het heel grappig vond dat de vissen collectief muziek gingen maken. De film vind ik tegenwoordig minder eng, maar het liedje vind ik nog steeds leuk.

Let it Go – Frozen

Dit liedje is een stuk nieuwer dan de rest, maar ik vind het ge-wel-dig. Sowieso vind ik Frozen een ontzettend leuke film (you go Disney, you go), maar dit is mijn favoriete scene. In de bioscoop zag ik het in 3D, en dat was het moment waarop ik besloot: als ik later groot ben, wil ik ook een ijspaleis.

Wat zijn jullie favoriete Disneyliedjes?

Advertenties

One thought on “De Leukste Disneyliedjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s