Carries dagboeken – Candace Bushnell

Titel: Carries dagboeken
Schrijver: Candace Bushnell
Aantal pagina’s: 259
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/carries-dagboeken/1001004008504285/
Uitgeverij: Blossom Books
ISBN: 9789044614695
Waardering: ** (2/5 sterren)

Carrie Bradshaw, stijlicoon en geliefd personage uit Sex and the City, is terug! Bushnell neemt ons mee naar de late jaren zeventig, waar we in het landelijke Castlebury kennismaken met fashionable tiener Carrie. Ze worstelt net als iedereen met ontluikende liefdes, highschooldrama’s, vervelende zusjes en oude vriendschappen, maar Carrie is ook anders dan de rest. Zij droomt niet van toelating tot een vooraanstaande universiteit of een baan in de omgeving, maar van een schrijverscarriëre in New York.
Carries dagboeken beschrijft de zoektocht naar de ultieme tas, man en toekomst. Een must voor alle satc-fans!

Tegen mijn principes in heb ik eerst de serie gekeken voordat ik het boek las. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat er boeken waren, totdat ik tot mijn grote spijt hoorde dat de serie na het 2e seizoen zou stoppen en ik een beetje op internet zat te zoeken naar vervanging. Deze 2 boeken leken me best leuk, en hoewel ik eigenlijk nooit chicklits lees, dacht ik dat ik deze vast wel leuk zou vinden, aangezien de serie ontzettend leuk is. Nou, dat had ik mis. Ik heb het eerste boek gevonden waarvan ik de verfilming vele malen beter vind dan het boek zelf, en dat vind ik heel jammer.

Het boek gaat over Carrie Bradshaw, een apart meisje dat in een klein stadje woont, maar het liefst wil ze verhuizen naar New York om daar haar glansrijke carriëre als schrijfster tegemoet te gaan. Tot die tijd verdoet ze haar tijd met de middelbare school overleven, met haar vrienden afspreken en vriendjes hebben. In mijn hoofd vergeleek ik het boek de hele tijd met de serie, en die blijkt dan ook een stuk anders te zijn. Zo zijn er in de serie een aantal overbodige personen uitgeknipt of samengevoegd en heeft Sebastian Kydd een veel grotere rol. Larissa zit tot mijn grote spijt niet in het boek, en Carrie gaat zelfs nooit naar New York. Alle elementen die de serie zo leuk maakten voor mij, zoals Sebastian, Larissa en New York, zitten niet in het boek. Wat dan overblijft is een klein meisje met een ongelooflijk groot ego dat je na 100 bladzijden enorm gaat irriteren.

Eigenlijk was het boek gewoon niet indrukwekkend, maar misschien kwam dit omdat ik hoge verwachtingen had na het kijken naar de serie. Helaas is de serie dus echt veel leuker, en die raad ik iedereen van harte aan. Als je net als ik na de serie in een diep gat valt omdat je niks meer te kijken hebt, raad ik het je af om de boeken te lezen: het is niet de Carrie die we kennen van de serie, maar een irritant, arrogant meisje dat zich met haar rare kleding beter voelt dan de rest. Toch geef ik dit boek niet maar 1 ster, maar een gulle 2. Niet voor het boek, maar voor de serie, want hierdoor is dit boek toch nog een beetje speciaal, als herinnering aan de leuke serie.

 

Advertenties

One thought on “Carries dagboeken – Candace Bushnell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s