Top 5 Series Om Deze Zomer Te Lezen

Nu het zomer is, hebben we natuurlijk veel meer tijd om te lezen. Hierom ga ik (Judith) jullie vandaag mijn top 5 series om te lezen aanraden.

1. De Hongerspelen – Suzanne Collins

Dit is een vrij bekende, maar ik moet hem toch nog even noemen. Als je De Hongerspelen nog niet gelezen hebt: laat alles uit je handen vallen en ga het lezen! Voor de mensen die niet weten waar het over gaat: Katniss woont in futuristisch Amerika, waar elk jaar de Hongerspelen worden gehouden. Hierin moeten twaalf jongens en twaalf meisjes tegen elkaar vechten tot de dood. De laatste die nog leeft, wint. Als Katniss’ zusje Prim wordt uitgekozen om mee te doen aan de Hongerspelen, neemt Katniss haar plek in. Deze trilogie is ontzettend spannend, en je leest het in een ruk uit. Perfect als je even een dagje niks te doen hebt!

2. De Edelsteentrilogie – Kerstin Gier

De Edelsteentrilogie is ook erg populair, maar net iets minder bekend dan De Hongerspelen. Ook dit is een geweldige trilogie, maar wel van een heel ander soort dan de eerste. Deze trilogie is veel vrolijker en grappiger (vind ik), omdat de hoofdpersoon echt hilarisch is. De boeken gaan over Gwendolyn, die uit een familie komt waarin sommige mensen een tijdreis-gen bezitten, waarmee ze, dus, door de tijd kunnen reizen. Gwendolyn is geweldig, en ik denk dat (bijna) iedereen zich wel met haar kan identificeren.

3. Academicus Vampyrus – Richelle Mead

Dit is een serie, die bestaat uit zes delen, en is dus heel goed als je een hele zomer lang niks gepland hebt en wel iets te doen wil hebben. In de boeken staat Rose centraal. Rose is een dhampier, een halfvampier, die getraind wordt om de Moroi (goede, sterfelijke vampiers) te beschermen tegen de Strigoi (slechte, onsterfelijke vampiers). Dit gebeurt op een school, genaamd St. Vladimir. Rose en haar beste vriendin Lissa, een Moroi, zijn echter weggelopen van deze school, en worden aan het begin van deel 1 aan hun haren terug gesleurd naar school. Omdat ze een halfjaar weg zijn geweest, moet Rose veel inhalen en dit doet ze met hulp van een persoonlijke, niet-lelijke leraar genaamd Dimitri Belikov. Ik vind Rose fantastisch. Ze is ontzettend grappig en benadert alle gebeurtenissen op haar eigen, droge manier. Veel andere personages zijn ook ontzettend leuk, wat deze serie tot een echte aanrader maakt.

4. Percy Jackson en de Olympiërs – Rick Riordan

Percy Jackson is ook een serie, deze bestaat uit vijf delen, en is (ook) ontzettend bekend (sorry voor de boring, bekende aanraders hier mensen). Deze serie gaat over Percy Jackson, die op zijn twaalfde ontdekt dat hij de zoon van een Griekse god is. Hieruit komen veel moeilijkheden en nog meer grappen voort. Ook Percy is een geweldige hoofdpersoon. Hij is heel grappig, en wat ik een van de leukste dingen vind aan deze boeken is dat je hem volgt door de jaren heen. De boeken spelen zich telkens af in de zomer, en er zit een jaar tussen elk boek, dus je merkt heel duidelijk dat hij ouder wordt. In het eerste boek is hij twaalf en als oudere lezer kun je je misschien moeilijk inleven in hem, maar naarmate hij ouder wordt, werd dit voor mij makkelijker. Ook is het heel leuk dat dit boek vol zit met Griekse goden en monsters, en als gymnasium-nerd ben ik deels bekend met de mythen die bij al die monster en goden horen. Op al die personages zit een moderne twist, wat de boeken ontzettend leuk maakt om te lezen.

5. Kronieken van de Verrezen Wereld – Licia Troisi

Deze serie is minder bekend, maar evengoed geweldig. Het zijn fantasyboeken, en het is een “serie” die bestaat uit drie trilogieën:  Kronieken, Oorlogen en Legenden van de Verrezen Wereld. Ik heb eerst Oorlogen van de Verrezen Wereld en toen pas Kronieken gelezen, dus de volgorde waarin je de trilogieën leest maakt niet zo ontzettend veel uit. Kronieken was echter wel mijn favoriete trilogie. Kronieken van de Verrezen Wereld volgt Nihal, Nihal ziet er vrij apart uit met haar blauwe haar, puntige oren en paarse ogen, maar in de stad waar ze woont loopt zoveel vreemd volk rond, dat het niemand echt opvalt. Als haar stad wordt aangevallen door de Tiran, die al vijf van de acht landen in de Verrezen Wereld heeft veroverd, moet ze vluchten. Haar pad kruist dat van de jonge magiër Sennar, en samen beleven ze een hele hoop avonturen. De verhalen over de Verrezen Wereld zijn gewoon ontzettend goede fantasyboeken. Voor mij heeft het alles wat ik wil: een stoere heldin met een vage afkomst, een slechterik die de wereld wil vernietigen, en een soort-van-we-mogen-elkaar-niet-maar-eigenlijk-zijn-we-voor-elkaar-gemaakt-liefdesverhaal. Geweldig, en het leest heerlijk weg!

Wat lezen jullie deze zomer?

Advertenties

8 thoughts on “Top 5 Series Om Deze Zomer Te Lezen

  1. Mocht je de Percy Jackson serie leuk vinden, moet je zeker Helden van Olympus gaan lezen, dat is namelijk het vervolg op Percy! :) Vier van de vijf delen zijn daar al van uitgekomen, en die boeken zijn nog dikker dan die van Percy, dus nog meer leesplezier!

  2. Ik wil The Hunger Games trilogie nog een keer gaan herlezen voordat part 1 van Mockingjay uitkomt. De Percy Jackson boxset heb ik ook in mijn bezit maar die moet ik nog lezen!

  3. Percy en Katniss zijnnhet echt waard om te lezen.
    Weet niet of jullie het kennen maar de Gone serie is ook echt een grote aanrader. Maar moet je wel een sterke maag voor hebben want het wordt niet allemaal even smakkelijk beschreven. En anders de CHERUB serie. Echte aanrader alleen de laatste drie van de twaalf boeken zijn niet in Nederlands verkrijgbaar dus ik stel voor dat je ze Engels leest. En Gone ook maar die ik ook compleet in Nederlands

    Oh en hoi Loranne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s