Your Bookish Identity Tag

Ik (Judith) heb deze tag vijf minuten ontdekt, en ben hem meteen gaan doen, want ik vind hem geweldig! Het gaat erom dat je door middel van een aantal vragen een identiteit voor jezelf creëert voor als je in een boek zou leven.

1. In welke fantasy/dystopische wereld zou je wel willen leven?

Midden-Aarde, hands down. Ik moet zeggen dat Westeros ook heel verleidelijk is, maar ik heb het gevoel alsof daar altijd oorlog is… Dat lijkt me niks. En in Midden-Aarde zijn elfen, hobbits, tovenaars en dwergen. Lijkt me wel wat :)

2. Wie zou je “companion” (geen idee hoe ik dit goed vertaal) zijn?

Als ik een cross-over mag doen met een ander boek, ga ik voor Chaol uit Throne of Glass. Chaol is zo lief en af en toe heel grappig, en hij kan goed vechten, wat altijd handig is als Sauron nog eens besluit om een comeback te maken.

3. Wie zou je goddelijke ouder zijn? (Uit de Percy Jackson serie)

Ik vind Athena echt supercool, dus ik wil het liefst dat zij mijn goddelijke ouder is, maar volgens mij ben ik daar niet badass genoeg voor. Dus denk ik dat ik Iris kies. Iris is geen Olympiër, maar de godin van de regenboog, en regenbogen zijn leuk. Ik houd heel erg van regenbogen, dus ik wil wel dat zij mijn moeder is… Kan ik dan regenbogen maken? Dat zou awesome zijn.

4. Zou je liever een Downworlder of een Nephilim zijn? (Uit The Mortal Instruments)

Ik heb alleen City of Bones gelezen van deze serie, maar na wat onderzoek (bedankt, Google) bleek dat de Nephilim de Shadowhunters (Schaduwjagers) zijn, en de Downworlders alle andere bovennatuurlijke wezens, die in de Shaduwwereld leven. Omdat ik zeker weet dat ik een ontzettend slechte Shadowhunter zou zijn en iedereen onmiddellijk de dood in zou jagen, zou ik liever een Downworlder zijn. En dan het liefst een fee. Feeën zijn cool.

5. In welk huis zou je zitten? (Uit de Harry Potter serie)

 

Ik denk in Ravenklauw. Ik vind Ravenklauw echt geweldig, ten eerste omdat ik dan in hetzelfde huis zit als Luna, en Luna is echt mijn favoriete personage uit Harry Potter (dit zeg ik ook over professor Anderling en Tops, maar dat houden we even geheim). En ten tweede omdat Ravenklauwen van boeken en dingen onderzoeken en nieuwe dingen leren houden, en ik ook :D

6. In welke factie zou je zitten? (Uit Inwijding)

Waarschijnlijk in Oprechtheid, omdat ik altijd heel eerlijk zeg wat ik vind (soms een beetje te eerlijk, oeps), en ook omdat ik denk dat ik in geen van de andere facties echt thuis zou horen. Dus Oprechtheid, denk ik.

7. Wat zou je daemon zijn? (Uit De Noorderlicht-trilogie)

Voor de mensen die het niet kennen: een daemon is een dier dat bij je hoort en jouw karakter representeert (het is echt supercool, ik wil dat zo graag). Ik wil heel graag dat mijn daemon een kat is, en ik denk dat het ook wel een beetje bij mij past. Katten zijn een beetje eigenwijs en vinden het niet zo erg om alleen te zijn, en ik ook niet. En daarnaast: hoe freaking cool zou het zijn om constant rond te lopen met een kat. Katten zijn leuk.

Wat vinden jullie van mijn antwoorden? En wat zouden jullie antwoorden zijn?

Advertenties

One thought on “Your Bookish Identity Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s