5 boeken met sprookjes

Sprookjes. De eerste persoon die daar niet van houdt, moet ik nog tegenkomen (al hoop ik niet dat dat gaat gebeuren). Sprookjes komen niet alleen als verhaal in een bundel voor, maar ze worden ook als inspiratiebron gebruikt voor nieuwe boeken. Ik heb 5 boeken in mijn kast gevonden die iets te maken hebben met sprookjes. Sommige zijn een hervertelling, in andere boeken spelen sprookjes een grote rol.

dus

Cinder – Marissa Meyer

Mensen en androïden leven samen in de grauwe straten van Nieuw Peking. Een dodelijke plaag houdt lelijk huis onder de bevolking. Vanuit de ruimte kijken de meedogenloze maanmensen toe, hun kans afwachtend. Niemand weet dat het lot van de aarde afhangt van één meisje Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg. Ze is een tweederangsburger met een mysterieus verleden, beschimpt door haar stiefmoeder en beschuldigd van de ziekte van haar stiefzus. Maar als prins Kai in haar leven verschijnt, bevindt ze zich plots in het midden van een intergalactische strijd. Verscheurd door de keuze tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad, moet Cinder eerst de geheimen uit haar verleden achterhalen om de toekomst van haar wereld te kunnen beschermen.

Bloedzusters – Jackson Pearce

Een duister sprookje vol bloedstollende actie, onvoorwaardelijke zusterliefde en zinderende romantiek

Scarlett March leeft om te jagen op de Fenris – de weerwolven die haar oog hebben afgenomen bij een aanval op haar zus Rosie. Gewapend met een vlijmscherp hakmes en een bloedrode mantel is Scarlett een expert in het lokken en doden van weerwolven. Ze is vastberaden andere jonge meisjes te beschermen tegen een angstaanjagende dood, en zal niet rusten totdat elke wolf is gevild.

Rosie March dacht ooit dat haar band met haar zus onvoorwaardelijk was. Ze heeft haar leven aan Scarlett te danken en jaagt daarom aan haar zijde. Maar als er steeds meer zielen verloren gaan in de stad en de Fenris aan kracht lijken te winnen, droomt Rosie over een leven zonder weerwolven. Ze voelt zich aangetrokken tot Scarletts enige vriend, Silas, een jonge pelsjager. Maar betekent haar liefde voor hem het verraad van haar zus en alles waar ze samen voor hebben gestreden?

dust4

 

 

Between the Lines – Jodi Piccoult

Delilah knows it’s weird, but she can’t stop reading her favourite fairy tale. Other girls her age are dating and cheerleading. But then, other girls are popular.

She loves the comfort of the happy ending, and knowing there will be no surprises.

Until she gets the biggest surprise of all, when Prince Oliver looks out from the page and speaks to her.

Now Delilah must decide: will she do as Oliver asks, and help him to break out of the book? Or is this her chance to escape into happily ever after?

Dust City – Robert Paul Weston

Ever since his father’s arrest for the murder of Little Red Riding Hood, teen wolf Henry Whelp has kept a low profile in a Home for Wayward Wolves . . . until a murder at the Home leads Henry to believe his father may have been framed. Now, with the help of his kleptomaniac roommate, Jack, and a daring she-wolf named Fiona, Henry will have to venture deep into the heart of Dust City: a rundown, gritty metropolis where fairydust is craved by everyone and controlled by a dangerous mob of Water Nixies and their crime boss leader, Skinner. Can Henry solve the mystery of his family’s sinister past? Or, like his father before him, is he destined for life as a big bad wolf?

dust

Spoorloos – Salla Simukka

Dit verhaal speelt zich af in de nabije toekomst. Emmi is vijftien en heeft het gevoel nergens bij te horen. Op school heeft ze zich niet echt kunnen profileren. Thuis is er weinig aandacht voor haar. Ze heeft geen vrienden en besluit weg te lopen. Na korte tijd keert ze terug. Dan blijkt dat er niemand meer is bij haar thuis, noch in de straat. De hele stad is leeg. Het internet doet het niet en de telefoon werkt niet meer. Na enkele dagen eenzaam rondtrekken ontmoet ze Onerva, die ook dacht helemaal alleen op de wereld te zijn. Ze worden vrienden. Dan ontmoeten ze Atro, een jongen van achttien en een beetje een filosoof. Het wordt een ontdekking van zichzelf in een virtuele wereld.

Houd jij van hervertellingen van sprookjes, of vind je dat de schrijvers de sprookjes met rust moeten laten?

 

Advertenties

3 thoughts on “5 boeken met sprookjes

  1. Dust City en Spoorloos kende ik nog niet! Klinken beide erg interessant! Ik heb onlang Between the lines gekocht (op het boekenfestijn). Ben erg benieuwd hoe die zal bevallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s