TTT: Boeken en/of films die zijn tegengevallen

Elke week organiseert de Lady Library de Top Ten Thursday. Deze week: boeken en/of films die zijn tegengevallen, ingevuld door Loranne.

 1. Morgenrood – Stephenie Meyer.
  Eigenlijk vond ik heel de Twilightsaga niet zo boeiend maar omdat ik toch wilde weten hoe het afliep, heb ik de hele serie uitgelezen. Mijn verwachtingen werden per boek steeds lager maar van de 4 vond ik deze toch wel het meest tegenvallen, vooral vanwege de ENORME anticlimax aan het einde (gaan ze eindelijk bijna vechten zodat er wat irritante hoofdpersonen dood kunnen gaan, nou ja, spoilers, maar kuch, doe het dan ook), al komt het 2e deel wel in de buurt met het eeuwige gezeik van Bella (sorry Twilightfans).
 2. Carries dagboeken – Candace Bushnell.
  De serie was zó leuk en ik dacht dat ik de boeken wel kon gebruiken om langzaam af te kicken, aangezien er geen 3e seizoen meer komt van the Carrie Diaries. Helaas niet, de boeken waren stom en Carrie was arrogant, meh.
 3. An Abundance of Katherines – John Green.
  Nadat ik van 3 van John Greens boeken erg genoten had, wilde ik dit boek ook wel eens proberen. Hoewel het dezelfde leuke feitjes als in de andere boeken heeft, kon dit boek me maar niet pakken. Ik vond het verhaal raar en saai en oppervlakkig en heel erg onlogisch.
 4. City of Bones de film.
  Het boek vond ik heel leuk, maar ik weet nog dat ik in de bioscoop zat en me constant afvroeg wat ze dachten toen ze de film maakten, want het leek totaal niet op het boek.
 5. Percy Jackson and the Lightning Thief – Rick Riordan
  SORRY SORRY SORRY Percy Jacksonfans. Ik vond het eerste deel eerlijk gezegd nogal saai en helemaal niet zo grappig. Misschien komt dat omdat mijn verwachtingen torenhoog waren doordat iedereen het geweldig vindt, maar het boeide mij allemaal niet zo. *rent weg en verschuilt zich in een hoekje* Het tweede deel vond ik trouwens wel een stuk leuker! Geen idee waardoor dat kwam. Oh, en de films vond ik trouwens ook echt heel slecht, maar daar schijnen dan weer meer mensen met mee eens te zijn.
 6. The Selection – Kiera Cass.
  Oh, alweer sorry voor deze fans… Iedereen vond de boeken blijkbaar geweldig, ik vond dat wel meevallen. Ik vond ze echt absoluut niet stom en juist heel vermakelijk, maar ik vond de personages té cliché en de wereld echt dramatisch slecht uitgewerkt. (wat was het ook alweer, verenigde staten van China? Grinnik) Het maakte mijn verwachtingen weliswaar niet waar, maar het boek was snel uit en ik heb de hele trilogie met plezier gelezen (ja let niet op mijn onlogica. Dat is een woord)
 7. Allegiant – Veronica Roth.
  Haha, alweer sorry voor de Divergentfans hier. Het eerste deel van de serie vond ik wel leuk, het tweede deel was chaos en ook het derde deel maakte mijn verwachtingen niet waar. Ik vond Tris niet zo’n leuke hoofdpersoon en het einde vond ik niet zo heartbreaking als de rest van de wereld, ik vond het eigenlijk helemaal niet zo erg, oeps. Het gedoe met de facties vond ik leuk bedacht maar slecht uitgevoerd en de hele serie was best vermakelijk maar gewoon niet het leukste wat ik ooit gelezen heb.
 8. Nick & Norah’s Infinite Playlist – David Levithan en Rachel Cohn.
  Dit boek klonk superleuk voor iemand die van muziek houdt. Ik dacht dat het een schattig verhaaltje met veel geklets over muziek zou worden, maar ik heb er erg weinig van meegekregen omdat in het hele boek minstens 200 keer ‘fuck(ing/ed)” wordt gebruikt. En nee, ik overdrijf echt absoluut niet. Dit was zo onnodig en remde het verhaal ontzettend af. Ik heb me er echt doorheen moeten worstelen en ook de titel geeft naar mijn idee een verkeerd beeld van het boek. Ik wil nog wel Levithans andere boeken lezen maar deze viel gewoon erg tegen.
 9. Schijnbewegingen – Floortje Zwigtman.
  Dit boek raadde Judith mij aan. Ze zei dat het een heel mooi verhaal was over een homoseksuele jongen in de tijd van het Victoriaanse Londen. Nou, ik vond het vooral een lichte versie van 50 tinten grijs (al heb ik die boeken niet gelezen dus ik kan het niet helemaal beoordelen). Het had heel veel homoseks en het verhaal vond ik wel oké maar niet zo goed als Judith. Helaas, pindakaas.
 10. The Catcher in the Rye – J. D. Salinger.
  Deze klassieker heb ik voor school gelezen, en dit boek leek me best leuk aangezien het de eerste coming of age-novel ooit was. Het boek viel mij echter nogal tegen omdat ik de hoofdpersoon echt superstom vond (terugkerend patroon iets?). Hij verpestte zijn hele leven en zeurde alleen maar en ik vond helemaal niets leuk aan hem. Gelukkig was het boek vrij kort, anders had ik het echt niet met die jongen uitgehouden.

Zo, dat waren ze alweer. Welk boek viel bij jou echt tegen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s