Water & Vuur – Victoria Scott

water

Titel: Water & vuur
Schrijver: Victoria Scott
Aantal pagina’s: 352
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/water-en-vuur/9200000026240681/
Uitgeverij: Leopold
Taal: Nederlands
ISBN: 9789025865757
Waardering: **** (4/5 sterren)

De zestienjarige Tella is wanhopig: haar broer is ernstig ziek en de artsen staan met lege handen. Dan ontvangt Tella geheimzinnige instructies om deel te nemen aan een levensgevaarlijke race door vier ecosystemen: jungle, woestijn, oceaan en bergen. En de prijs? Het geneesmiddel dat haar broer kan redden. Modepopje Tella, niet gewend aan ontberingen, is vastbesloten: ze moet winnen!

Alle deelnemers krijgen een ei, dat tijdens de race uitkomt. In elk ei zit een Pandora, een speciaal gemanipuleerd dier, met gaven waarmee het de deelnemer kan helpen. Tella’s Pandora lijkt niets bijzonders te kunnen… of toch wel?
En hoe handig zijn Tella’s gevoelens voor de zwijgzame, stoere Guy, die net zo graag wil winnen als zij? Want als het erop aankomt, heeft Tella maar één doel: het leven van haar broer redden – en dat van zichzelf.

 

Dit boek hebben we al eerder als manuscript mogen ontvangen, wat natuurlijk superleuk was. Het verhaal sprak mij (Loranne) gelijk aan en ik ben er dan ook snel in begonnen. In het begin moest ik een beetje wennen aan de hoofdpersoon, want zij is niet het typische YA-meisje dat plotseling heel heldhaftig en sterk blijkt te zijn. Nee, Tella is een tutje dat zich enorm drukmaakt om make-up en de vraag of haar haar wel goed zit. Als je echter eenmaal kennis met haar hebt gemaakt, is ze erg grappig om te volgen.

Het verhaal komt snel op gang en leest ook lekker weg. Tella krijgt de kans om mee te doen aan de Zwavelloop om zo het Medicijn, het enige redmiddel voor haar broer, te bemachtigen. Zonder aarzelen springt ze in de auto van haar ouders, op weg naar de wedstrijd. Daar mag ze een pandora uitkiezen, een genetisch gemanipuleerd dier dat haar bij de wedstrijd zal vergezellen en zo goed mogelijk zal helpen. Tella’s pandora lijkt eerst vrij nutteloos, maar dan blijkt hij een heel aparte gave te bezitten. Tijdens de zwavelloop moet ze door verschillende landschappen lopen en zien te overleven en maakt ze vrienden en vijanden.

Natuurlijk heeft dit YA-boek de nodige overeenkomsten met andere boeken/series. Zo lijkt het feit dat ze haar broer wil redden en uiteindelijk in een soort arena terechtkomt wel erg op de Hongerspelen, en hebben de Pandora’s wel iets weg van een Pokémon. Eigenlijk is dit boek een soort mix daarvan, De Hongerspelen meets Pokémon. Ik vind dat daar verder niets mis mee is, want het verhaal is verder heel origineel.

Ik weet niet of ik de enige ben, maar ik heb altijd een zwak voor dieren in boeken en films. Ik hecht me veel meer aan die beestjes en als er eentje doodgaat, vind ik dat veeeel erger dan wanneer er een mens sterft (sorry mensen, doei). Daarom vond ik de pandora’s echt superleuk. Tella heeft zo een maatje dat altijd bij haar blijft en hij klinkt heel erg schattig.

Dit boek was ontzettend leuk om te lezen en je vliegt er doorheen. De hilarische en tuttige hoofdpersoon maakt het verhaal eens anders en origineler en de pandora’s zijn zoooo lief, ik wil er ook eentje! Het enige jammere is dat ik nu een jaar moet wachten op deel 2, maar ik kan niet wachten!

Advertenties

7 thoughts on “Water & Vuur – Victoria Scott

  1. Pingback: Top 14 boeken van 2014 | The Bookmarkers

  2. Pingback: Water & Vuur: wat vinden de boekenbloggers? - Querido Kinderboeken

  3. Pingback: Water & Vuur: wat vinden de boekenbloggers? - Leopold

  4. Pingback: Water & Vuur: wat vinden de boekenbloggers? - Leopold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s