TTT: Top 10 Werelden uit Boeken en Films Waarin Ik wel Zou Willen Rondlopen

Elke donderdag plaatst De Lady Library een thema/onderwerp waarover je een top 10 kunt maken. En wij doen mee! Deze week is het onderwerp: werelden uit boeken en films waarin ik wel zou willen rondlopen. Ik (Judith) ben erg dol op boeken/films die in andere werelden spelen, dus aan de ene kant vind ik deze TTT erg leuk, maar aan de andere kant kan dit ook nog wel eens moeilijk worden… Toch is het me gelukt om mijn 10 favorieten te kiezen!

1. Narnia: De Kronieken van Narnia – C.S. Lewis

Ik heb Narnia met veel plezier gelezen als kind, en hoewel ik wist dat het een boek was, kon ik het toch niet laten om even mijn kledingkast te checken op een verborgen wereld. Narnia lijkt me heel leuk om een tijdje in rond te lopen, met alle vreemde wezens en mooie landschappen!

2. Midden-Aarde: In de Ban van de Ring – J.R.R. Tolkien

Ik ben dol op J.R.R. Tolkien en het lijkt me dan ook geweldig om in Midden-Aarde rond te lopen. Het Midden-Aarde uit In de Ban van de Ring is misschien niet het veiligste Midden-Aarde, maar misschien kan ik langskomen in  de tijd dat De Hobbit speelt? Dan wil er nog niet iemand het land overnemen, en blijf ik wel een beetje uit de buurt van De Eenzame Berg, om een aanvaring met Smaug te voorkomen. Het lijkt me geweldig om Rivendell te kunnen bezoeken, en daar een tijdje (een heel lang tijdje aub) alles te bekijken!

3. Westeros: Het Lied van IJs en Vuur – George R.R. Martin

Westeros is misschien niet het veiligste land om te zijn, maar volgens mij is het er wel erg mooi. Het lijkt me super om Winterfell te kunnen bezoeken, weirbomen te kunnen bekijken, en die befaamde Rots van Casterling te bekijken. Alleen misschien niet per se nu, ik kom wel terug als die oorlog weer een beetje voorbij is, haha.

4. Kamp Halfbloed: Percy Jackson – Rick Riordan

Volgens mij is Kamp Halfbloed de perfecte vakantiebestemming. Ik zou heel graag een zomer lang rondrennen met halfbloeden, vechtlessen krijgen, en Chiron nastaren als hij door het kamp loopt (want, kom op, hoe vaak in je leven zie je nou een centaur). Daarnaast wil ik erg graag een aantal goede gesprekken met Annabeth voeren, ik denk namelijk dat ik het goed met haar zou kunnen vinden.

5. Arendelle: Frozen

Vorige winter heb ik Frozen gezien en je kunt wel zeggen dat ik een beetje geobsedeerd ben. Het kasteel ligt op een prachtige plek, en de fjorden en bergen eromheen lijken me ook heel mooi om te zien. En ondertussen even bffs met Elsa worden, natuurlijk :)

6. Erilea: Throne of Glass – Sarah J. Maas

In Erilea gaat het momenteel niet zo goed, maar ik zou daar graag zijn voordat dit alles begon, aan het hof van Terrassen. Wat ik lees over de hoofdstad, Orynth, klinkt fantastisch, en volgens mij waren de koning en koningin heel vriendelijke mensen. En als ik daar toch ben, steek ik even de zee over naar Wendlyn, om daar Doranelle te bezoeken. De Fae klinken fascinerend en het lijkt me erg leuk om een tijdje tussen hen rond te lopen. En ik wil Celaena ontmoeten, want ze is supercool. Maar dan het liefst niet omdat ze me gaat vermoorden, maar gewoon om een kopje thee te drinken.

7. Zweinstein: Harry Potter – J.K. Rowling

Ik ben niet zo’n fan van Harry Potter, maar Zweinstein lijkt me erg leuk. De lessen klinken een stuk spannender dan bij mij op school, en als ik op Zweinsten ben, neem ik maar even aan dat ik kan toveren. En dat wil ik wel, haha. Daarnaast heb ik dan de kans om lessen van Professor Anderling te volgen, wat volgens mij ook geweldig is.

8. 16e-eeuws Frankrijk: Reign

Reign is een tv-serie en gaat over Mary Stuart, die naar Frankrijk verhuist om met de kroonprins te trouwen. Ik houd erg van geschiedenis, en volgens mij is deze tijd een hemel voor mij. Ik kan rondlopen tussen de historische figuren, fantastische jurken dragen (tenminste, als ik zelf mag kiezen hoeveel geld ik meeneem, als arme was het geen lolletje in die tijd) en tegelijkertijd ook nog even een heleboel mysteries oplossen. Geweldig!

9. Wonderland: Alice in Wonderland – Lewis Carol

Ach ja, Wonderland. Een droomplek, en ik zou daar best een tijdje rond willen zwerven, en gewoon alles goed willen bekijken (en met de rups praten, die in de Tim Burton-film, gebaseerd op dit verhaal, de stem van Alan Rickman heeft). Volgens mij is het er prachtig,

10. All of Time and Space: Doctor Who

121shom

Ja… Dus… Gewoon alles! Telt dat?

Advertenties

6 thoughts on “TTT: Top 10 Werelden uit Boeken en Films Waarin Ik wel Zou Willen Rondlopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s