Recensie: The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke

9200000002270743

Titel: The Assassin’s Curse
Schrijver: Cassandra Rose Clarke
Aantal pagina’s: 295
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/the-assassin-s-curse/9200000002270743/
Uitgeverij: Strange Chemistry
Taal: Engels
ISBN: 9781908844002
Waardering: *** (3,5/5 sterren)

Ananna of the Tanarau abandons ship when her parents try to marry her off to an allying pirate clan: she wants to captain her own boat, not serve as second-in-command to her handsome yet clueless fiance. But her escape has dire consequences when she learns the scorned clan has sent an assassin after her. And when the assassin, Naji, finally catches up with her, things get even worse. Ananna inadvertently triggers a nasty curse – with a life-altering result. Now Ananna and Naji are forced to become uneasy allies as they work together to break the curse and return their lives back to normal. Or at least as normal as the lives of a pirate and an assassin can be.

Sinds Throne of Glass ben ik (Judith) een beetje geobsedeerd met boeken over assassins (dat klinkt zoveel beter dan moordenaars, dat ga ik vanaf nu gebruiken). En sinds ik een paar jaar geleden voor het eerst Pirates of the Caribbean zag, vind ik piraten ook altijd leuk. Daarom leek dit boek de perfecte combinatie voor mij, wat het ook wel was, maar helaas viel het door mijn torenhoge verwachtingen een beetje tegen.

De wereld in dit boek vond ik geweldig. Het is een wereld die volgens mij losjes is gebaseerd op Marokko, wat ik denk doordat zee en woestijn zeer dichtbij elkaar lagen, en doordat er een kameel in voorkwam. Ik had nog nooit een kameel in een fantasyboek gezien, en vond dit dan ook een ontzettend leuke vinding. Grappige beesten zijn dat toch eigenlijk. Ook het piratenaspect van dit boek was enorm goed uitgewerkt. Ze hadden hun eigen eilanden, hun eigen clubje, dat de “Confederation” heette, maar waar niet iedereen lid van was. Ik vond het goed dat piraten zich wel organiseerde, waardoor ze heel logisch in deze samenleving paste.

Naast de wereld was ook de hoofdpersoon erg fijn. Ananna is een piraat in hart en nieren, en dat laat ze zeker merken! Ze weet hoe ze met een zwaard om moet gaan, heeft een grote mond en nogal een kort lontje. Ontzettend fijn, mijn favoriete type hoofdpersoon. Extra leuk aan haar vond ik het feit dat het hele boek vanuit haar oogpunt was geschreven, in de ik-persoon, maar de taal die in het boek gebruikt werd paste ook enorm bij haar. Het boek was helemaal geschreven in een soort piratentaal, wat typisch Ananna was en toen ik er eenmaal aan gewend was vond ik het geweldig, omdat je hierdoor als lezer nog meer in haar hoofd kruipt. Naji, de assassin, was ook erg leuk. Een moordenaar met een afstandelijk karakter en een vaag, maar overduidelijk moeilijk verleden? Yes please! Hij en Ananna vormde een fantastisch duo.

Wat ik minder vond aan dit boek? Ik kon het van begin tot einde wel zo’n beetje voorspellen. Er waren geen enorme plottwists of verrassende elementen, waardoor ik me op een gegeven moment een beetje begon te vervelen. Dit lag deels aan het verhaal dat op de achterkant van het boek staat. Dit is anders dan het verhaal hierboven (wat ik van de bol.com geplukt heb), en op de achterkant stond de complete plotlijn, van begin tot einde, uitgelegd. Hierdoor wist ik precies wat er ging gebeuren en was het een stuk minder spannend. Dus: ALS JE DIT BOEK OOK HEBT, LEES DE ACHTERKANT NIET, DIE BEVAT SPOILERS. Daarnaast had ik van dit boek zulke hoge verwachtingen, dat het eigenlijk alleen maar tegen kon vallen.

Al met al vond ik The Assassin’s Curse wel een ongelooflijk vermakelijk boek. De wereld was goed, de personages waren leuk, maar het verhaal had nog wel iets spannender gemogen van mij (en het had niet op de achterkant moeten staan). Ik kijk er zeker naar uit om het vervolg, The Pirate’s Wish, te lezen en ik raad dit boek aan aan iedereen die van fantasy houdt! Begin er alleen niet aan met enorm hoge verwachtingen, dan valt het misschien een beetje tegen.

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke

  1. Pingback: Oktober Wrapup | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s