The Bookish Scenarios Tag

Ik (Judith) ben dol op tags, en weer heb ik een geweldige ontdekt via YouTube (bedankt katytastic). Het is de Bookish Scenarios Tag, waarbij ik telkens een scenario krijg voorgelegd dat iets met boeken te maken heeft, en waarbij ik antwoord moet geven op de vraag.

1. Je moet al je boeken wegdoen, en je mag er één houden van deze genres: “contemporary”, fantasy, non-fictie en een genre van je eigen keuze. Welke boeken zijn dit?

Ik weet nu al niet meer zeker of ik dit wel een leuke tag ga vinden. Van contemporary houd ik waarschijnlijk The Fault in our Stars van John Green, omdat ik dit een heel goed en mooi boek vind. Dit betekent wel dat ik Fangirl van Rainbow Rowell zou moeten wegdoen, maar mag ik meteen hierna naar de boekwinkel om een nieuwe te kopen, of werkt het niet zo? Voor fantasy zou ik erg graag willen doen alsof er een omnibus bestaat van Throne of Glass, Crown of Midnight en Heir of Fire van Sarah J. Maas, dan wil ik die wel houden. Ik heb niet zoveel non-fictie boeken, dus die is makkelijk: ik houd The Unofficial Game of Thrones Cookbook! Een geweldig boek, en altijd handig voor het geval ik nog eens bezoek uit Westeros over de vloer krijg ;) Als eigen genre kies ik urban fantasy, en houd ik Robijnrood van Kerstin Gier. Dat wilde ik toch nog graag een keer herlezen.

2. Je bent in een boekwinkel en hoort een gesprek tussen een tiener en zijn/haar moeder. De tiener houdt niet van lezen en wil geen boek, maar de moeder staat erop dat er een boek mee naar huis gaat. Jij loopt erheen en raadt een boek aan voor mensen die niet van lezen houden. Welk boek is dit?

Hiervoor kies ik een boek dat ik zelf nog niet gelezen heb, maar dat mij herhaaldelijk wordt aangeraden door iemand die zelf absoluut niet van lezen houdt, mijn broertje: Het Mes dat Niet Wijkt van Patrick Ness. Volgens hem is dit een ontzettend spannend boek met veel actie, maar ook mooi en goed geschreven. Ik ben benieuwd!

3. Je voelt je niet zo goed en hebt even een oppeppertje nodig. Welk boek lees je om weer vrolijk te worden?

Ik lees het tweede deel in de Helden van Olympus-serie van Rick Riordan, De Zoon van Neptunus. In deel 1 van deze serie komt Percy niet voor, maar deel 2 begint met een typische Percy-scène, vol met vrouwen met slangenhaar, stomme sleetrucs en nog veel meer. Geweldig, na twee bladzijden lig ik weer helemaal dubbel.

4. Je gaat voor en dag terug naar je tienerjaren. Welk boek is jouw tiener-zelf waarschijnlijk aan het lezen?

Ik zit nog steeds in mijn tienerjaren, maar als ik vijf jaar terug zou gaan in de tijd, is dit De Reis van Yarim van Hans Hagen. Vijf jaar geleden, toen ik twaalf was, was dit mijn favoriete boek. Het spannende en mooie verhaal over Yarim, die in het oude Mesopotamië leefde en door zijn vader als slaaf verkocht werd, waarna hij allerlei avonturen beleefde, vond ik geweldig.

5. Een vriend(in) verrast je met een 4-daags tripje en je hebt 1 uur om te pakken. Welk boek neem je mee om te lezen op weg naar jullie bestemming?

Waarschijnlijk gewoon het boek wat ik nu aan het lezen ben, namelijk The Pirate’s Wish van Cassandra Rose Clark. Dit heb ik echter bijna uit, dus waarschijnlijk gooi ik ook Het Huis van Hades van Rick Riordan in mijn tas, dan kan ik dat eindelij kgaan lezen. Ik heb er zin in!

6. Er is ingebroken bij jou thuis! En (nog erger) de dieven hebben een deel van je boeken meegenomen. Van welk boek hoop je het meest dat het er nog  is?

The Tale of Peter Rabbit van Beatrix Potter. Dit boekje kreeg ik toen ik heel klein was, en sindsdien was ik groot fan van Peter Konijn. Ik had borden, bekers, bakjes en een knuffel van hem! Dus laat dat maar hier, alsjeblieft.

7. Een vriend(in) leent een boek van je en brengt het in slechte staat terug. Wat doe je?
    A) Je doet net alsof je het niet ziet
B) Je vraagt ze om een nieuwe voor je te kopen
C) Je doet stiekem hetzelfde bij een van hun boeken

Het hangt er een beetje van af hoe goed ik iemand ken. Als ik iemand heel goed ken, is het een stuk makkelijker om te zeggen “Hallo, dit is niet normaal, koop aub een nieuwe voor me”, dan als ik iemand eigenlijk nauwelijks ken. En als iemand slecht voor een boek zorgt, maakt het hun niet zoveel uit wat er met hun boeken gebeurt, zou ik denken, dus C zal niet werken. A of B, dus.

Wat zouden jullie doen ik deze situaties?

Advertenties

5 thoughts on “The Bookish Scenarios Tag

  1. Wat een leuke tag, misschien ga ik hem ooit wel een keertje invullen :) Ik vond deel 2 in Helden van Olympus ook zo’n leuk begin hebben, gelijk al in de eerste bladzijde: ”Percy was aan het einde van zijn… Latijn.” Oh stahp it Rick! :P En het Mes Dat Net Wijkt is inderdaad goed, moet je zeker lezen! En alvast veel leesplezier bij Het Huis van Hades, GEWELDIG BOEK! :D

  2. Ha, wat een gave tag! Heb ik nog eerder niet gezien. =) En há, Pieter Konijn ken ik ook wel ja! Daar had ik vroeger een kopje van met twee oren eraan. Op de één of andere manier kreeg ik daar altijd thee in wanneer ik ziek was. Normaliter dronk ik er nooit thee uit. xD En ik had ook een luister-CD van Pieter Konijn, trouwens. Of was het nou een cassettebandje? :/

    • Haha, volgens mij had ik geen kopje met twee oren, maar het kan ook zijn dat mijn vader dat kapot heeft laten vallen toen ik te klein was om het me te herinneren, hij gooide namelijk altijd per ongeluk al mijn borden, bakjes en kopjes stuk :(

      • Woa, wat een onhandige vader heb jij dan! Ben ik even blij dat ik hem nog ergens in een doos heb staan. Voor m’n uitzet, ghèhè!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s