Recensie: Wit als Sneeuw – Salla Simukka

9200000027344551

Titel: Wit als Sneeuw
Schrijver: Salla Simukka
Aantal pagina’s: 188
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/wit-als-sneeuw/9200000027344551/
Uitgeverij: Clavis
Taal: Nederlands
ISBN: 9789044821444
Waardering: **** (4/5 sterren)

Tijdens een trip naar Praag, ontmoet Lumikki Andersson een meisje dat beweert haar halfzus te zijn. Ze raakt nieuwsgierig, want haar ouders lijken inderdaad een familiegeheim te bewaren. Als Lumikki het meisje volgt, belandt ze in een religieuze sekte. Maar is het geloof puur, of is onschuld nooit zo wit als sneeuw?

En Lumikki is weer terug! Deze keer is ze in haar eentje in Praag op vakantie. Wat begon als een ontspannen citytrip, verandert plotseling: een wildvreemd meisje komt naar haar toe en zegt dat ze haar zus is. Lumikki is natuurlijk verrast, maar ergens past het verhaal van het meisje, dat Lenka heet, wel in het beeld bij haar ouders. Er is namelijk iets in haar familie wat voor haar verzwegen wordt, en een buitenechtelijk kind zou zoiets wel kunnen zijn.

Maar dan blijkt dat Lenka is opgenomen in een sekte en wordt alles toch heel spannend, terwijl ze juist even wilde bekomen van haar ervaringen na de witwaspraktijk. Ze ontmoet Jiri, die als journalist het geheim van de sekte wil ontrafelen en samen gaan ze op pad om te ontdekken hoe het nou zit.

Ik blijf Lumikki een ontzettend leuke hoofdpersoon vinden, omdat ze zo sterk is en goed nadenkt. Ook heeft ze soms gewoon geen zin in dingen en is ze vrij bot, maar dat is ook wel weer grappig. Dit boek kom je wat meer te weten over haar vorige zomer, waarin ze een relatie had. Wat dat nou toevoegde aan het verhaal was me niet helemaal duidelijk, maar het is wel leuk om wat meer over Lumikki’s verleden te lezen.

Het verhaal was weer erg spannend, al was het weer totaal anders dan Rood als bloed. Toch neemt Salla Simukka’s schrijfstijl je zoals altijd weer mee en is het boek veel te snel uit. Ik ben wel ontzettend benieuwd naar het laatste deel in deze trilogie, want ik neem aan dat alle losse eindjes met haar familie en relatie aan elkaar worden geknoopt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s