Fangirl: Rick Riordan

Ach ja, Rick Riordan. Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een boek van hem gelezen, en ik (Judith) vind hem een waar genie. Maar voor de mensen die bij het horen van zijn naam toch nog denken “Ehh.. wie?”, ga ik vandaag uitleggen wat hem zo’n geweldige schrijver maakt.

the-way-i-imagined-them-percy-jackson-and-the-olympians-books-11792309-907-414

Het eerste boek dat ik, net als de meeste andere mensen, van Rick Riordan las was Percy Jackson en de Olympiërs: De Bliksemdief. Dit was een boek van mijn broertje, maar hij vond het niks. Toen ben ik het maar gaan lezen, want die Olympiërs spraken mij wel aan, aangezien ik drie jaar geleden Grieks had op school, en wel wat over de goden wilden lezen. Dit eerste deel ging over Percy, die ze zoon van de god Poseidon bleek te zijn, en hierom werd opgezadeld met een bijna onmogelijke missie om de wereld te redden. Hierbij krijgt hij hulp van zijn beste vriend Grover en van Annabeth, die mijn persoonlijke favoriete karakter is, en wordt hij tegengewerkt door alle personen uit de Griekse mythologie die je je maar kunt indenken. En dan bedoel ik ook echt alle, Rick Riordan is enorm creatief op het gebied van hindernissen bedenken.

Wat Rick Riordans boeken zo geweldig maakt, is de originaliteit. De goden, monsters en andere wezens uit de Griekse mythologie worden in een moderne setting geplaatst, en hebben duidelijk enorm hun best gedaan om zich hieraan aan te passen, wat een mooie mix van moderne en oude dingen oplevert. Hiernaast zijn de personages geweldig. Ik denk niet dat ik in het echte leven ook maar een minuut met Percy en zijn vrienden zou kunnen overleven zonder gek te worden van de constante lading droge humor, maar wat is het fijn om over ze te lezen. Ik lach me helemaal te pletter, terwijl zij constant in levensgevaar verkeren, en dat is knap.

Na Percy Jackson heeft Rick Riordan nog een aantal nieuwe series geschreven, en de enige die ik hiervan tot nu toe heb gelezen is Helden van de Olympus. Dit is een spin-off serie van Percy Jackson, vol met nieuwe karakters (Frank, ik houd van Frank) en nieuwe avonturen. Het leuke hieraan is dat de personages nu net zo oud als ik zijn, in plaats van vijf jaar jonger. Het laatste deel van deze serie, Het Bloed van Olympus, komt op 26 november (!!!!!!!) uit. Ik kan niet wachten!

Houden jullie ook van Rick Riordan?

Advertenties

5 thoughts on “Fangirl: Rick Riordan

  1. Rick Riordan is echt wel één van mijn favoriete schrijvers, hij is zo gaaf en in zijn interviews weet hij altijd de juiste dingen te zeggen. Ik kan ook niet wachten op het laatste deel van de Helden van Olympus! Ik ben ook al begonnen in de Egyptische serie, die is ook erg leuk! Hij heeft zelfs verhalen geschreven over avonturen van Percy met de familie Kane, hoe gaaf! Ik wil ook ooit de graphic novels en alle andere aparte boeken van Rick Riordan kopen. Het is toch wel een droom om Rick Riordan ooit een keer in het echt te kunnen spreken! Hij is nu ook bezig in een serie over Noorse mytholgie, Magnus Chase! Ja, CHASE, dezelfde achternaam als Annabeth!!! :D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s