Film Recensie: Mockingjay Part 1

Toen afgelopen donderdag Mockingjay Part 1 uitkwam, zijn wij onmiddellijk met een groep vriendinnen naar de bioscoop gerend om hem te zien. Ik (Judith) was eigenlijk ziek, maar dat negeerde ik voor deze gelegenheid maar even: ik moest deze film gewoon zien! En ik kan zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb gehad dat ik gegaan ben.

mockingjay-part-1-image-61

Ten eerste moet ik even kwijt dat ik de casting heel goed gedaan vond. De personages zagen er ongeveer zo uit zoals ik ze me voorgesteld had (alleen had ik niet bedacht dat Pollux zo ongelooflijk schattig zou zijn, er ging een collectieve “ahwww” door de zaal zodra hij in beeld kwam), en het acteerwerk was weer enorm indrukwekkend. Jennifer Lawrence was heel goed in haar presentatie van Katniss, en ik vond het heel leuk dat ze er in deze film ook echt uitzag alsof ze zeventien was. Daarnaast vond ik Natalie Dormer (Cressida) heel goed, maar dat kan ook liggen aan mijn algemene obsessie met Natalie Dormer ;)

Het verhaal van dit derde deel is heel anders dan de voorgaande delen. In plaats van oorlog in een arena, bereikte de oorlog deze keer het hele land en sommige beelden vond ik best heftig. Zo bezocht Katniss een ziekenhuis in District 8 dat vol ligt met gewonden. Toen ik al deze mensen zag besefte ik pas dat ze daar niet hadden gelegen als Katniss die actie met die bessen niet had uitgevoerd, aangezien dat de hele revolutie begonnen is. Toen ik het boek las had ik dat niet zo door, maar door de beelden werd dat wel heel duidelijk. Het stukje waarin je beelden ziet van de revolutie met het liedje “The Hanging Tree” op de achtergrond vond ik ook heel mooi en goed gedaan, maar ook dat hakte er psychisch wel een beetje in. De verschrikkingen van de gebeurtenissen in Panem kwamen bij mij pas echt binnen toen ik het zag gebeuren, en het prachtige, lugubere liedje dat op de achtergrond speelde droeg ook bij aan de sfeer.

Effie-Stylin-in-13

Naast de vreselijke dingen in deze film waren er gelukkig ook wat grappen die voor een beetje lucht zorgden: Effie die enorm aan het sobere leven in District 13 moest wennen was hilarisch, en het was ook wel eens leuk om haar zonder al die idiote outfits te zien. Hoewel het aan de andere kant natuurlijk wel heel jammer was dat we geen geweldige Effie-outfits meer zagen zoals in de vorige films, zorgde Effie met haar positieve karakter wat vrolijkheid in een film die zonder haar ontzettend zwaar was geworden. Ook Haymitch maakte weer een aantal grappen, en zo waren er nog een paar momenten waar je even kon lachen in plaats van huilend van ellende onder je bioscoopstoel kruipen, waardoor ik de film nóg beter vond.

Al met al was dit een geweldige film. Hij ging eigenlijk over een heel zwaar onderwerp, maar door de grappen was het toch nog leuk om naar te kijken, en ook het acteerwerk was geweldig. We vonden hem zelfs zo goed dat we, toen we de zaal uitkwamen en zagen dat dezelfde film in de zaal ertegenover net begonnen was, elkaar aankeken en grappend zeiden: ‘Nog een keer?’

Heb jij Mockingjay al gezien? En wat vond je ervan?

Advertenties

4 thoughts on “Film Recensie: Mockingjay Part 1

  1. Pingback: TTT: Top 10 Beste Films van 2014 | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s