TTT: Top 10 Boeken die Sinterklaas Wel in Mijn Schoen Mag Stoppen

Elke donderdag plaatst De Lady Library een thema/onderwerp waarover je een top 10 kunt maken. En wij doen mee! Deze week is het onderwerp: boeken die Sinterklaas wel in mijn schoen mag stoppen. Want, jawel, morgen is het alweer 5 december! Ik (Judith) ben dol op Sinterklaas, en deze TTT is dan ook helemaal mijn ding. Want Sinterklaas en boeken is gewoon de perfecte combinatie!

1. Helden van de Olympus: Het Bloed van Olympus – Rick Riordan

Nog niet zo lang geleden las ik het vierde deel in de Helden van de Olympus serie, en het vijfde en laatste deel is op 26 november uitgekomen. Ik ben ontzettend benieuwd hoe het gaat eindigen (laat Frank leven, please)! Ik kan echt niet wachten om dit te lezen.

2. The Seven Realms: The Gray Wolf Throne – Cinda Williams Chima

De eerste twee delen van de Seven Realms serie waren geweldig, en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat! Deze YA fantasy serie is ontzettend goed en heel vermakelijk, zeker een aanrader voor als je nog inspiratie wil voor je late Sinterklaas-/ vroege kerstverlanglijstje!

3. Legenden van de Verrezen Wereld: Het Lot van Adhara – Licia Troisi

Legenden van de Verrezen Wereld is de derde trilogie die Licia Troisi heeft geschreven over haar wereld. Kronieken en Oorlogen van de Verrezen Wereld heb ik beide gelezen, en, hoewel het al een tijdje geleden was, wil ik toch heel graag Het Lot van Adhara ooit nog lezen. Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal met de vorige twee trilogieën verbonden gaat worden!

4. The Infernal Devices: Clockwork Angel – Cassandra Clare

Van The Mortal Instruments heb ik alleen nog deel 1 gelezen, maar ik ben toch ook heel benieuwd naar The Infernal Devices. Ik heb veel gehoord en gelezen dat deze serie nog beter is dan The Mortal Instruments en na al het gefangirl over William Herondale ben ik toch ook wel heel benieuwd geworden, haha.

5. Dash & Lily’s Book of Dares – Rachel Cohn

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee waar dit boek over gaat, maar volgens mij heeft het iets te maken met de winter. Kerstmis, misschien? Het ziet er in elk geval leuk uit en ik heb er veel goede dingen over gehoord, dus ik ben benieuwd!

6. The Lunar Chronicles: Cinder – Marissa Meyer

Ten eerste wil ik dit boek omdat de hardcover heel mooi is, maar ook het verhaal lijkt me leuk. Ik ben dol op sprookjes en volgens mij is dit een heel originele hervertelling van bekende sprookjes.

7. Daughter of Smoke and Bone – Laini Taylor

Ik heb nu al zo lang booktube-filmpjes gezien waar mensen helemaal losgaan van enthousiasme over deze serie, dat ik hem nu wel eens wil lezen. Ik weet hiervan ook niet precies waar het over gaat, maar het heeft iets te maken met paranormale wezens, denk ik. Het klinkt goed, in elk geval.

8. The Darkest Minds – Alexandra Bracken

Met deze serie heb ik eigenlijk precies hetzelfde als met Daughter of Smoke and Bone: ik heb zoveel blije mensen gezien, dat ik benieuw ben geworden. Alleen gaat dit over kinderen met superkrachten, denk ik ;)

9. Looking for Alaska – John Green

Looking-for-alaska

Dit boek heb ik al gelezen, maar ik heb het niet in de kast staan, en dat vind ik heel jammer. Ik vond het ontzettend mooi namelijk, en een indrukwekkend verhaal. Ik zou het graag hebben om dan nog eens te lezen, hoewel dat waarschijnlijk wel minder indrukwekkend is dan de eerste keer. De enorme gebeurtenis weet ik al, immers.

10. The Bone Season – Samantha Shannon

Loranne heeft dit boek nou al zo vaak aan me opgedrongen, dat ik het misschien eindelijk maar eens moet gaan lezen. Ik ben erg benieuwd en mijn verwachtingen zijn ook wel een beetje hoog nu, haha. We zullen zien of die verwachtingen ook uitkomen…

Welke boeken wil jij wel in je schoen vinden?

Advertenties
Geplaatst in TTT

9 thoughts on “TTT: Top 10 Boeken die Sinterklaas Wel in Mijn Schoen Mag Stoppen

  1. Cinder is erg gaaf! Ik heb deel 2 en 3 zelf nog staan om te lezen. Ik heb Schrijven Kreng! van Lisette Jonkman hoog op mijn lijstje staan :) Dash & Lily’s book of dares is trouwens een erg leuk kerstboek (maar mocht je het pas later kopen, het boek is buiten kerst nog steeds leuk om te lezen :P )

  2. Holly Black was het vierde boek in de Seven Realms-serie aan het lezen in de periode van het Bookbloggers-event op het Boekenfestijn. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar deze serie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s