Top 5 Ondergewaardeerde Boeken

Soms zijn er gewoon van die boeken die jij geweldig vindt, maar die niemand anders lijkt te kennen. En dat is natuurlijk jammer: als je een leuk boek ontdekt, wil je dat iedereen dat leest. Dus daarom raad ik (Judith) vandaag boeken aan die (volgens mij) ondergewaardeerd zijn.

1. Daughter of the Centaurs – Kate Klimo

Dit boek kocht ik een jaar geleden in de Verenigde Staten, alleen maar omdat er centauren in voorkomen: centauren zijn namelijk awesome. Gelukkig was de rest van het boek ook leuk. Het is een dystopisch/fantasy boek (weet ik niet zeker eigenlijk), waarin de mensen in kleine gemeenschappen leven. De gemeenschap van de hoofdpersoon Malora wordt overvallen door Leatherwings, hele enge beesten, en zij is de enige overlevende. Ze denkt zelfs dat ze het laatste mens op aarde is. Met een kudde paarden gaat ze op zoek naar eventuele andere mensen, en komt dan uiteindelijk bij de centauren terecht. Dit is een heel spannend en mooi boek, en zeker niet alleen voor mensen die van paarden houden ;)

2. The Strange & Beautiful Sorrows of Ava Lavender – Leslye Walton

Ava Lavender

Dit boek heb ik laatst gelezen, en ik vond het prachtig. In de Engelssprekende wereld is dit boek wel bekend, maar omdat het (nog) niet in het Nederlands vertaald is, kennen de meeste mensen hier het niet. Tegen alle mensen in Nederland die Engels kunnen en willen lezen, zeg ik echter: lees het, het is geweldig.
Van dit boek heb ik ook een recensie geschreven, als je geïnteresseerd bent kun je die hier lezen.

3. The Seven Realms Trilogy – Cinda Williams Chima

Ik heb het gevoel alsof niet veel mensen deze serie kennen, hoewel hij wel enorm goed ontvangen is. Dit is een YA fantasy serie die in het Nederlands vertaald is als de Zwarte Kunst-serie. Ik heb nu de eerste twee delen gelezen en ik ben groot fan. Je volgt twee perspectieven, dat van streetlord Han Alister en dat van kroonprinses Raisa, die allebei heel wat avonturen meemaken en die elkaar op een gegeven moment ook ontmoeten. Deze serie zit heel goed in elkaar: de wereld is mooi, het verhaal is goed en de personages zijn heel leuk. Een echte aanrader!

4. Kronieken van de Verrezen Wereld – Licia Troisi

In Nederland zijn er wel mensen die deze trilogie (en de twee trilogieën die erna komen) lezen, maar naar mijn mening zijn het er niet genoeg ;) Dit is een ontzettend leuke fantasy serie, die bestaat uit drie trilogieën. In de eerste trilogie maak je kennis met Nihal, die door haar blauwe haar en puntige oren een nogal opvallende verschijning is. Als de stad waarin ze woont wordt aangevallen, vlucht ze, en, samen met magiër Sennar gaat ze proberen om de tiran die hun wereld in zijn greep houdt omver te werpen.

5. The Assassin’s Curse – Cassandra Rose Clarke

13533650

The Assassin’s Curse is het eerste deel van een fantasy serie die uit twee delen bestaat, en volgens mij hebben niet veel mensen deze gelezen. Het gaat over piraat Ananna, die weg rent van haar huwelijk en vervolgens per ongeluk de assassin Naji aan zich bindt. Dit wordt veroorzaakt door een vloek, en samen gaan ze proberen die te verbreken. De wereld in dit boek is geïnspireerd op het Midden-Oosten, en dat vond ik heel leuk om over te lezen. Ook de personages waren geweldig; zowel Ananna als Naji bezit een gezonde dosis sass en samen zijn ze heel leuk.

Welke boeken zijn volgens jou ondergewaardeerd?

Advertenties

2 thoughts on “Top 5 Ondergewaardeerde Boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s