Fangirl: Atlantis

Voor het geval het nog niet duidelijk was: ik (Judith) ben dol op Griekse mythologie. De BBC-serie Atlantis is dan ook perfect voor mij: de meeste personages zijn gebaseerd op mythes, maar ze hebben allemaal een leuke twist. De serie is op zaterdagavond op de BBC, en mijn moeder en ik nemen hem op en kijken er dan zondag (terwijl mijn vader en mijn broertje naar Studio Sport kijken) naar.

Atlantis

De serie gaat over Jason. Jason gaat me een duikboot op zoek naar zijn verdwenen vader, en als hij op de plek terecht komt waar zijn vader is verdwenen, verdwijnt hij ook; in de zee is namelijk een doorgang naar de stad Atlantis. In Atlantis ontmoet hij Pythagoras, die heel slim en dol op driehoeken is, en Hercules, die, geheel tegen de mythe in, een dikke man van middelbare leeftijd is, die erg van gokken, drinken en sterke verhalen vertellen houdt. Jason trekt bij Pythagoras en Hercules in, en samen beleven ze een hele hoop avonturen, waarbij ze ook de mooie prinses Ariadne en haar slechte stiefmoeder Pasiphaë tegen het lijf lopen.

Het eerste seizoen van Atlantis vond ik echt geweldig. Er was niet een heel erg doorlopend verhaal (hoewel Pasipaë wel telkens als grote slechterik naar buiten kwam), en ging vooral over Jason, Pythagoras en Hercules die een heleboel leuke avonturen beleefden. Jason is naar mijn mening een niet heel bijzondere personage, gewoon de klassieke, goede jongen, maar Pythagoras en Hercules zijn geweldig. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar kunnen, ondanks al hun verschillen, toch heel goed met elkaar opschieten. Ze zijn, op hun eigen manier, allebei ontzettend grappig en heel lief. Seizoen 2 is nu een meer doorlopend verhaal, wat wel leuk is, maar ik vind het ergens toch ook een beetje jammer, omdat ik alle random avonturen enorm leuk vond.

Kijk jij ook Atlantis?

Advertenties

2 thoughts on “Fangirl: Atlantis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s