Top 14 boeken van 2014

Dit jaar heb ik (Loranne) 110 boeken gelezen, wat echt belachelijk veel is, aangezien ik eigenlijk voor de 50 ging. Vooral deze maand heb ik nog even een sprintje getrokken, want ik heb maar liefst 20 boeken gelezen. Geen idee hoe, maar de kerstvakantie heeft vast ook geholpen. Omdat Judiths 53 boeken al wat veel waren om op te noemen en 110 dus al helemaal te veel is, komt hier ook mijn top 14 van 2014. Hij is op willekeurige volgorde want deze 14 selecteren was al lastig genoeg. Gelukkig nieuwjaar alvast, en dat we maar veel leuke boeken mogen lezen in 2015. :D

1. The Beginning of Everything – Robyn Schneider

begin

Hiervan verschijnt de recensie vrijdag, en ik kan alvast verklappen dat ik heel enthousiast ben!

2. The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender

Judith heeft deze ook al genoemd, maar bij mij kan deze ook niet ontbreken, want het is geweldig. Voor onze blije recensie kijk je hier.

3. The Book Thief – Markus Zusak

Hier heb ik geen recensie over geschreven (shame on me), voornamelijk omdat ik het boek voor school als, er al eentje in het Engels moest schrijven en nogal in de stress zat over mijn mondeling (wat heel goed ging). Anyway, als je wil huilen, lees dit boek. Meer heb ik niet te zeggen. Judith huilt nooit bij boeken dus ik probeer haar nog steeds te dwingen dit te lezen, kijken wie het laatst huilt. (ha)

4. I’ll Give You the Sun – Jandy Nelson

Dit boek verschijnt binnenkort in het Nederlands en dat is maar goed ook, want het is een prachtig verhaal over een tweeling, Noah en Jude, en over kunst en dode moeders en bloemetjes en vergezochte maar wel mooie metaforen. De hele recensie kan je hier lezen.

5. Prayers for the Stolen – Jennifer Clement

Best een heftig verhaal, maar o zo mooi beschreven. Gewoon wauw. Voor uitgebreidere wauw, recensie.

6. Het geheim van Penumbra’s boekwinkel – Robin Sloan

penumbragroot

Verrassend leuk boek waarin de liefde voor papieren boeken gecombineerd wordt met de hedendaagse technologie. En daarnaast nog spannend en grappig! Klik voor de hele recensie.

7. We Were Liars – E. Lockhart

Ook deze staat in Judiths rijtje en met een reden. Hier moet je niet te veel over weten, maar gewoon gaan lezen, en laat je verrassen door de vreeeemde plot twist aan het einde. Toch ietsje meer weten over het plot? Klik.

8. Vertrouw me – Tahereh Mafi

Jaaaa, jammer genoeg is de Touching Juliette-trilogie nu ten einde, maar het was wel een steengoede afsluiter. En dan de cover, kwijjjjl.

9. Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Want dit is het schattigste boek dat ik ooit gelezen heb. Aw. Nog steeds schattig. Awwwww. AAAAAW. aaaaaaaaaaawwwwwwwwwwwww

10. Fangirl – Rainbow Rowell

Rainbow Rowell krijgt de eer om maar liefst 2 keer in deze lijst te staan, want beide boeken zijn zo leuk dat ik niet kon kiezen. Dit is een mustread voor elke fangirl/boy! Recensie.

11. To Kill A Mockingbird – Harper Lee

Deze classic las ik voor school en ik vond het een ontzettend mooi boek, dat het volgste recht heeft om een klassieker te worden genoemd. Geen recensie hiervan, maar alsnog aan te raden.

12. Throne of Glass – Sarah J Maas

Zijn jullie al weggerend nu we het alweeeeer over deze boekenserie hebben? Ik ben er alleen nog niet aan toe gekomen om het 2e en 3e deel te lezen (wat Judith heel boos maakt, sorry Judith) maar dat ga ik zo snel mogelijk proberen te doen in 2015. Tot die tijd was dit eerste deel al ontzettend leuk, al schijnen de volgende boeken alleen maar beter te worden. Voor de recensie klik je hier.

13. Water en vuur – Victoria Scott

Dit boek klonk best leuk toen ik erover hoorde, maar het was nog vele malen leuker toen ik eenmaal in het verhaal zat! Het zit vol spanning en actie en leest heerlijk weg. Daarnaast zitten er Pandora’s in, hele leuke dieren die me aan Pokémon deden denken, zoals je ook kan lezen in mijn recensie.

14. De zaterdag van het onweer – Martine Glaser

Een heel leuke verrassing was dit boek. Eindelijk eens een YA boek dat zich niet focust op liefde, maar op familie. Een verademing en ontzettend fijn om te lezen. Recensie.

Advertenties

3 thoughts on “Top 14 boeken van 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s