TTT: Top 10 Beste Films van 2014

Gelukkig nieuwjaar! Elke donderdag plaatst De Lady Library een thema/onderwerp waarover je een top 10 kunt maken. En wij doen mee! Deze week is het onderwerp: beste films van 2014. Het heeft niks te maken met boeken, maar ik (Judith) houd ook heel erg van films, dus deze TTT is erg leuk. In dit artikel ga ik films noemen die ik in 2014 gezien heb, dus ze zijn niet allemaal in 2014 uitgekomen.

1. Mockingjay Part 1

Dit zal geen verassing zijn: Mockingjay was geweldig. Het volgde het boek erg goed (tenminste: het volgde de delen van het boek die ik me kon herinneren erg goed), en de feels waren erg aanwezig, ik wil niet eens denken aan alle feels die met Part 2 zullen komen. Het was een redelijk intense film, en er gebeurden een aantal afschuwelijke dingen, en de manier waarop deze waren weergegeven waren erg indrukwekkend. Een geweldige film!
Een volledige recensie van deze film kun je hier lezen.

2. The Fault in Our Stars

Ook deze is geen originele keuze, maar het was een fantastische film. Dit boek was ook heel erg goed verfilmd, en ik vond het heel leuk dat Amsterdam erin zat! En, als je het boek gaat lezen of de film gaat zien: houd de tissues gereed, het verhaal is prachtig, maar heartbreaking.

3. Frozen

Na de twee films hiervoor hebben we even wat vrolijkheid nodig in deze lijst, en Frozen is hier perfect voor. Want wat er ook gebeurt, Elsa heeft de oplossing: Let it goooo, let it goooo! Frozen is gewoon een fantastische Disneyfilm, die een aantal clichés aan de kaak stelde (“You can’t marry a man you’ve just met!”). De liedjes waren leuk, de personages waren leuk, en het einde was heel fijn.

4. Maleficent

Dit is ook een Disneyfilm, maar deze is iets duisterder dan Frozen. Maleficent is dan misschien een fee, maar ze is niet erg aardig (of toch wel?!). Dit was een geweldige film, en hij was ook heel mooi om naar te kijken. De hoofdpersoon, Maleficent, werd heel goed gespeeld door Angelina Jolie, en toen we uit de zaal kwamen, verzuchtten mijn moeder en ik tegelijkertijd: ‘Ik wil ook vleugels.’

5. The Hobbit: The Battle of the Five Armies

Dit is het derde en laatste deel in de Hobbit-serie, en hij was vooral enorm indrukwekkend en vermakelijk. De actie was geweldig, en ik heb me geen moment verveeld. De beelden waren prachtig, en ik ben een enorme fan van de boselfen (of alle elfen, eigenlijk). Gewoon een hele fijne film.
Een volledige recensie van deze film kun je hier lezen.

6. The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Deze film is al redelijk oud, hij kwam uit in 1994, maar ik heb hem dit jaar voor het eerst gezien. Het was een ontzettend leuke, vrolijke film, over drie cross dressers, die in een roze bus, genaamd Priscilla, door de Australische woestijn rijden naar een show. Het is een geweldige film, vanwege de indrukwekkende ontwikkeling die de personages doormaken, de grappen, en: de outfits!

7. Finding Neverland

Deze film kwam uit in 2004, maar ik heb hem dit jaar voor het eerst gezien. Deze film gaat over J.M. Barrie, en hoe hij het toneelstuk Peter Pan heeft geschreven (wel een beetje geromantiseerd). Dit deed hij dankzij een familie die bestaat uit een alleenstaande moeder met vier zoons die in zijn leven kwam. Het is een ontzettend mooie film, met een bitterzoet einde. Zeker een aanrader!

8. Vampire Academy

Deze film kwam uit in 2014, maar voor mijn gevoel was het al veel langer geleden dat ik hem zag (zal wel niet ;)). De poster van deze film deed me even denken dat het verhaal compleet vervormd zou zijn, maar gelukkig viel dat mee. De hoofdpersoon was nog steeds heerlijk sassy, en de film was uiteindelijk erg leuk.

9. The Big Lebowski

Deze film is uit in 1998 en heb ik een paar dagen geleden met mijn ouders en mijn broertje gekeken. Het verhaal is complete onzin, de hoofdpersoon probeert de hele film lang vergoeding te krijgen voor zijn kleedje omdat iemand erop geplast heeft, maar de verwikkelingen zijn hilarisch. Het is een ontzettend grappige film, die ontzettend goed is als jij en je familie het ook nooit eens kunnen worden over welke film jullie willen kijken (zoals wij).

10. Pompeii

Deze film kwam wel uit in 2014 en, als ik eerlijk mag zijn, vond ik hem niet heel goed. Het was een vrij voorspelbare film, maar hulde voor de special effects. Toen de vulkaan BOEM deed, zag het er erg echt uit, en ook de aardbevingen waarmee de uitbarsting begon zijn er echt geweest. En daarnaast was hij erg spannend, ook belangrijk. En Kit Harington. Tja.

Wat zijn de beste films die jij dit jaar hebt gezien?

Advertenties
Geplaatst in TTT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s