End of the Year Book Awards

Ik (Judith) kwam op Tumblr dit idee tegen, en ik moest het meteen doen. Kort gezegd zijn het een soort Oscars, maar dan voor boeken: aan het einde van het jaar kies je in elke categorie een boek!

tumblr_nda7xthtOb1soj6e2o1_r2_1280

Beste boek

Geen twijfel mogelijk, voor mij is dit The Strange& Beautiful Sorrows of Ava Lavender van Leslye Walton. Ik heb dit boek al heel vaak genoemd, maar ik ga het nog één keer zeggen: het is prachtig.

Beste serie

Throne of Glass van Sarah J. Maas! Deze serie is al zo vaak langsgekomen, dat ik hem echt alleen maar ga noemen, en jullie alleen maar ga aanmoedigen om hem allemaal te lezen, want deze serie is echt geniaal.

Beste standalone

Fangirl van Rainbow Rowell. Dit boek is zo leuk, ik werd er echt helemaal warm van. Het verhaal over Cath, een echte fangirl, die haar weg op de universiteit probeert te vinden, is ontzettend aandoenlijk en af en toe heel herkenbaar!

Beste schrijver

Een schrijver die ik dit jaar heb ontdekt is Cinda Williams Chima. Ik heb de eerste twee delen in haar YA-fantasyserie, The Seven Realms, gelezen, en ze waren echt ontzettend leuk. Cinda Williams Chima heeft in deze boeken een fantastische wereld gecreëerd, en het verhaal is spannend en grappig. Ik ben heel benieuwd naar de laatste twee delen, en ben van plan deze zo snel mogelijk te gaan lezen!

Beste genre

Een genre dat ik altijd erg leuk vind en dat ik dit jaar veel heb gelezen, is fantasy. Throne of Glass, The Seven Realms en Het Lied van IJs en Vuur zijn allemaal toptitels van het afgelopen jaar voor mij, en het is allemaal fantasy. Natuurlijk heb ik ook veel YA gelezen, dus YA-fantasy is waarschijnlijk het genre wat ik het meest heb gelezen, haha.

Beste vervolg

Het Bloed van Olympus van Rick Riordan! Dit is het laatste deel in de serie (telt wel als vervolg) De Helden van de Olympus, en, hoewel er veel kritiek op dit boek was, vond ik het een hele fijne afsluiter. Mijn favoriete personages, die daarvoor niet zo ontzettend veel in beeld waren geweest, kregen in dit deel grotere rollen, en ook het einde vond ik erg fijn!

Beste herlezen boek

Post voor Mevrouw Bromley van Stefan Brijs. Ik had dit drie jaar geleden (denk ik) al eens gelezen, maar heb het dit jaar herlezen, en het was nog net zo prachtig. Het gaat over een jongen, John, die ten tijde van de Eerste Wereldoorlog in Londen woont. Alle jongens van zijn leeftijd gaan vechten in de oorlog, maar hij wil liever studeren. Het is een ontzettend mooi boek over vriendschap, en soms moet je misschien een traantje wegpinken!

Beste boek dat in 2014 is uitgekomen

Veel geweldige boeken die ik dit jaar heb gelezen kwamen in 2014 uit, maar om origineel te doen, kies ik Vertrouw Me van Tahereh Mafi, in plaats van iets dat ik eerder al heb genoemd. Dit boek vond ik een knallende afsluiter van de Touching Julliete-trilogie, en ik vond Juliettes ontwikkeling in dit boek heel indrukwekkend. Ik kan niet wachten om meer van Tahereh Mafi te lezen!

Beste personage

Don’t shoot me, maar ik ga iemand kiezen uit een boek dat ik al genoemd heb, namelijk: Celaena Sardothien uit Throne of Glass! Wat een verassing (not)! Celaena is gewoon zo geweldig, en badass, en grappig, en toch heel meisjesachtig, en ik wil heel graag bffs met haar zijn, kan dat? Alsjeblieft?

Aan welke boeken zou jij de End of the Year Book Awards toekennen?

Advertenties

2 thoughts on “End of the Year Book Awards

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s