Epic Reads Tag

Ik (Judith) ben deze tag tegengekomen op YouTube (surprise, surprise), en besloot meteen hem te gaan doen. “Epic” en “reads” gaan in mijn hoofd nou eenmaal heel goed samen, en wat is er nou beter dan een tag die die twee dingen combineert?

1. Als je een schrijver en een personage op de thee zou kunnen vragen, wie zouden dat dan zijn en waarom, en wat zou je serveren?

tumblr_m5n6xaH3X61r63dtlo1_250

Als schrijver zou ik waarschijnlijk J.R.R. Tolkien uitnodigen. Ik ben simpelweg ontzettend benieuwd wat voor man in staat is geweest om zo’n enorm uitgebreide wereld te bedenken, en zou daar graag even met hem over praten. Als personage kies ik Hermelien Griffel uit Harry Potter. Ten eerste omdat ze geweldig is, ten tweede omdat ik denk dat ik haar wel zou mogen, en ten derde omdat ik denk dat ze ook wel redelijk met J.R.R. Tolkien zou kunnen opschieten. Qua wat ik zou serveren… Thee? Ik vraag ze op de thee, dus dan houden we ons daar ook maar aan.

2. Van welk boek wens je dat de auteur een prequel zou schrijven?

Om heel eerlijk te zijn heb ik geen idee. Ik ben namelijk een van die mensen die vindt dat series af moeten zijn als ze af zijn. Extra delen, novelles, meestal vind ik het niks (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk). Dus geen, alsjeblieft, de prequels die ik wilde zijn er al.

3. Welke twee personages uit verschillende boeken zouden volgens jou een goed stel zijn?

Hierbij ga ik voor Paige uit Het Bottenseizoen van Samantha Shannon en Han uit The Seven Realms serie van Cinda Williams Chima. Paige is dapper, grappig en onafhankelijk, en volgens mij is dat precies het meisje wat perfect bij Han (dapper, grappig en onafhankelijk) zou passen. Ze zouden het meest badass stel ooit worden, denk ik zo.

4. Als je je favoriete schrijver zou tegenkomen in de metro, wie zou het zijn en wat zou je tegen hem/haar zeggen?

Mijn favoriete schrijver ooit is ofwel Roald Dahl ofwel Annie M.G. Schmidt, en als ik één van hen zou tegenkomen in de metro, zou ik gillend wegrennen, aangezien ze allebei allang overleden zijn.

5. Welk boek heeft jou liefde voor lezen aangewakkerd?

Ik ben altijd al dol op lezen geweest, dus ik denk dat het boek waar dat mee is begonnen, ook meteen het boek is waar mijn eerste woordje uitkwam. Het heette Het Dieren ABC (of zoiets), en begon met “De A is van aap”. Mijn eerste woordje (namelijk “aap”) kwam uit dit boek, en daarna ben ik nooit meer gestopt met lezen.

6. Help, je boekenkast staat in brand! Welke boeken red je?

Mijn boekenkast staat naast een raam, dus als die in brand staat, vliegen mijn gordijnen ook redelijk snel in brand, en maak ik dat ik wegkom denk ik. Maar, als ik tijd zou hebben om een boek te redden, red ik waarschijnlijk Wat Zeg Ik en Hoe Moet Ik het Zeggen in het Kats? Dit boekje heb ik van mijn vader gekregen toen wij net een kat hadden, en hij heeft er een heleboel kringloopwinkels voor afgezocht, aangezien het niet meer gedrukt wordt. Dit is volgens mij het enige boek op mijn boekenplank dat niet vervangbaar is, dus daarom zou ik dat redden.

7. In welke dystopische wereld zou je wel willen leven?

9200000011320870

Oké, het dingetje met dystopische werelden is dat ze vreselijk zijn. Daarom heten ze ook “dystopisch”. Dus het liefst geen, maar als ik zou moeten kiezen, zou ik wel in de wereld van Het Bottenseizoen willen leven (en dan het liefst in Londen, natuurlijk). Ik denk niet dat ik helderziend ben, en als normale persoon heb je daar nog een redelijk oké leven. Maar ik blijf toch liever hier, denk ik zo.

8. Wat is het meest “epic” boek ooit?

Bij “epic” is er één serie waar ik meteen aan denk, en dat is Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. Deze boeken zijn geweldig en kunnen zeker geclassificeerd worden onder “epic”.

Wat vind jij van mijn antwoorden? En wat zouden jouw antwoorden zijn?

Advertenties

5 thoughts on “Epic Reads Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s