November-Februari Boek Haul

Misschien hebben jullie gemerkt dat ik (Judith) al een paar maanden geen boek haul heb geplaatst. Dit komt doordat ik elke maand net niet genoeg boeken had om een complete boek haul te maken (een boek haul met twee boeken ziet er ook zo zielig uit). Sinds november heb ik inmiddels echter tien boeken verzameld, en vandaag ga ik die met jullie delen!

Book haul 17 2

Sorry voor de ongelooflijk wazige foto, de technologie werkte niet mee!

1. The Miniaturist – Jessie Burton
2. Me Before You – Jojo Moyes
3. The Elite – Kiera Cass
4. The Selection – Kiera Cass
5. The Gray Wolf Throne – Cinda Williams Chima
6. The Assassin’s Blade – Sarah J. Maas
7. Silber: Het Tweede Boek der Dromen – Kerstin Gier
8. Een Feestmaal voor Kraaien – George R.R. Martin
9. Het Bloed van Olympus – Rick Riordan
10. Het Bottenseizoen – Samantha Shannon

Op 2 november was het Best of YA Event  2014, met als speciale gast Kiera Cass, de schrijfster van The Selection. Voor het event had ik deze serie niet gelezen, en het stond ook niet in mijn kast. Daarom heb ik, toen ik daar toch was, meteen het eerste boek aangeschaft. Inmiddels heb ik het gelezen, en ik moet zeggen dat het erg vermakelijk was. Wat later in de maand november vierden Loranne en ik samen onze verjaardag. Hierbij kwamen natuurlijk ook cadeautjes kijken, en Loranne gaf mij The Assassin’s Blade van Sarah J. Maas. Als die-hard Throne of Glass-fan was ik natuurlijk dolbij met dit boek om het gat dat Heir of Fire had achtergelaten op te vullen. Het was ontzettend leuk, bedankt Loranne! :) Ook kwam in december Silber: Het Tweede Boek der Dromen uit. Sinds ik deel 2 had uitgelezen, keek ik al uit naar dit boek, en het heeft me zeker niet teleurgesteld.

Inmiddels was het december, en mijn moeder en ik bedachten opeens dat het in oktober Kinderboekenweek was geweest. Bij mij thuis is het een traditie dat mijn broertje en ik een boek krijgen ter ere van de Kinderboekenweek, maar dat waren we dit jaar compleet vergeten. In december hebben we dit boek alsnog gekregen, en ik koos voor Een Feestmaal van Kraaien van George R.R. Martin. Dit heb ik gisteren uitgelezen, na er twee weken over te hebben gedaan, en ik moet zeggen dat ik zeker niet teleurgesteld ben. Ik word wel steeds benieuwder naar het einde; geen idee hoe alle losse stukjes uiteindelijk op hun plaats gaan vallen! In december was het natuurlijk ook Sinterklaas, en voor Sinterklaas kreeg ik Het Bloed van Olympus van Rick Riordan, het langverwachte vijfde en laatste deel in de Helden van Olympus-serie. Ook dit was een geweldig boek! Ik weet dat sommige mensen een beetje teleurgesteld waren door dit laatste deel, maar ik hoor daar zeker niet bij. Waarom niet? Drie woorden: Nico. En. Reyna.

Eind december was het Kerstmis. Met een aantal vriendinnen deden we Secret Santa, waarbij je lootjes trekt om elkaar vervolgens cadeautjes te geven. Loranne had mij getrokken, en gaf me twee boeken (surprise, surprise), die ze allebei zelf al gelezen had. Ze probeerde nu al maandenlang om me te dwingen om deze boeken te lezen, en nu moest ik er dan echt aan geloven. Dit waren Het Bottenseizoen van Samantha Shannon en Me Before You van Jojo Moyes. Ik moet zeggen dat ik absoluut niet teleurgesteld was door deze boeken: ze waren geweldig. Wederom dankjewel Loranne! Met Kerstmis is het bij mij thuis ook traditie dat we een boek krijgen als cadeautje. Ik kreeg The Miniaturist van Jessie Burton. Mijn moeder had dit voor me uitgezocht, omdat het in de 17e eeuw in Amsterdam speelt, en ik net een profielwerkstuk aan het schrijven was over deze tijd. Ik heb het nog niet gelezen, maar ben wel van plan om dat heel snel te gaan doen!

In februari vond ik twee boekenbonnen die ik nog niet gebruikt had in mijn portemonnee (yay!). Ik ben meteen naar de Waterstones gerend, en heb The Elite van Kiera Cass (ik ben toch wel erg benieuwd hoe het verder gaat), en The Gray Wolf Throne van Cinda Williams Chima gekocht. De laatste is het derde deel in de Seven Realms-serie, waarvan ik vorig jaar de eerste twee delen heb gelezen. Ik ben heel benieuwd naar dit derde deel!

Book Haul 17 2 JonGoed, ik weet dat ik al over hem gepraat heb in mijn leesupdate, maar ik moest jullie toch nog even een foto laten zien: hier is ie dan, mijn eigen Jon Snow, die mijn boeken van Het Lied van IJs en Vuur bewaakt! Nogmaals dankjewel Zilver voor dit geweldige cadeau :)

Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gekocht?

Advertenties

2 thoughts on “November-Februari Boek Haul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s