De Boek Combo Tag

Ik (Judith) vind het altijd leuk om na te denken over welke boeken goed bij elkaar passen. Het is gewoon ontzettend grappig om te bedenken welk personage het goed zou doen in welke wereld, en welke personages goed bij elkaar zouden passen. Toen ik de Boek Combo Tag tegenkwam op YouTube, was ik dan ook in de wolken. En vandaag ga ik hem voor jullie doen!

1. Van welke twee auteurs zou je graag willen dat ze samen een boek schrijven?

Hierbij ga ik voor Maggie Stiefvater en Leslye Walton, die The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender heeft geschreven. Beiden schrijven heel mooi, en beiden schrijven boeken met surrealistische aspecten. Als zij samen een boek zouden schrijven, zou ik onmiddellijk naar de winkel rennen om het te kopen, want volgens mij zou het geweldig zijn.

2. Wat is je favoriete boek geschreven door twee auteurs?

A_Monster_Calls

Ik lees niet zoveel boeken geschreven door twee auteurs, maar mijn favoriet is A Monster Calls van Patrick Ness en Siobhan Dowd. Dit verhaal was oorspronkelijk bedacht door Siobhan Dowd, maar zij overleed voordat ze het kon schrijven, en toen heeft Patrick Ness het afgemaakt. Het is een prachtig verhaal, en ik heb het in één ruk uitgelezen.

3. Als je van twee verschillende boeken één boek kon maken, welke boeken zouden dit zijn en hoe zou het nieuwe boek heten?

Throne of Glass van Sarah J. Maas en Shadow and Bone van Leigh Bardugo. Of eigenlijk wil ik gewoon dat Celaena naar de wereld van Shadow and Bone komt om lachend de Darkling ten onder te laten gaan. Daarnaast denk ik dat de verschillende twee werelden ook wel bij elkaar passen; Fae en Grisha zijn samen onverslaanbaar. En het zou… Throne of Shadows heten? Om heel eerlijk te zijn: ik heb geen idee.

4. Welke twee personages van verschillende boeken ship je?

Ik denk Rowan uit Heir of Fire en Reyna uit De Helden van de Olympus. Ik weet niet zeker of het goed komt, maar het wordt sowieso geweldig. Ze zijn allebei grappig, dapper en trouw, en hebben beiden een moeilijk verleden maar een goed hart (Rowan alleen als hij in een goed humeur is). Ze zouden ook ontzettende ruzie kunnen krijgen, maar, als ze het echt proberen, denk ik dit een geweldige ship is.

5. Welke twee werelden uit verschillende boeken zou je willen samenvoegen tot één geweldige, epic wereld?

Midden-Aarde en Westeros. Het zou waarschijnlijk niet de veiligste plek ter wereld zijn, maar wel ontzettend epic.

6. Welke serie zou je wel willen samenvoegen tot één boek? 

Ik denk dat ik ga voor De Godinnentest trilogie van Aimée Carter. Deel 1 van deze serie vond ik leuk, maar deel 2 was wat minder en deel 3 nog wat minder. Ik vond heel deel drie redelijk overbodig, dus ik had het misschien wel het beste gevonden als deel  en deel 3 gewoon gedumpt waren, en De Godinnentest een standalone was geweest.

Wat vind je van mijn antwoorden? En wat zouden jouw antwoorden zijn geweest?

Advertenties

6 thoughts on “De Boek Combo Tag

 1. Dag Judith en Loranne,

  Sinds een paar maanden lees ik alles wat jullie schrijven, ook al heb ik (bijna) nooit gehoord van wat jullie bespreken. Het is steeds erg leuk om te lezen.
  Nu heb ik een vraag. Van een vriendin die me vaak YA boeken geeft, kreeg ik van Grace MacCleen, The land of decoration, en dan wel in Ned. vertaling, Het land van melk en honing. Het gaat over een meisje van wie de moeder is overleden. Samen met haar vader zit ze bij een sekte. Ze leeft in een fantasiewereld en wordt op school gepest. Ze merkt dat ze een soort geestelijke macht uit kan oefenen over de dingen en de mensen, maar die krachten gaan met haar – een soort van – op de loop. Na een wat moeizaam begin vond ik het toch een goed boek, juist omdat het niet eenduidig goed of kwaad, licht of donker was. Het loopt gelukkig wel goed af (anders slaap ik niet).
  Mijn vraag is: hebben jullie dit ooit gelezen en zo ja, wat vonden jullie ervan?

  Hartelijke groet,

  Anne Marijke

 2. Hoi! Ik wil graag even laten weten dat wij van Books of Aphrodite je hebben genomineerd voor een Liebster Award! :) Zie onze blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s