Books and Songs #2

Books and songs banner

Een hele tijd geleden postten we Books and Songs, waarbij we liedjes zochten, die pasten bij boeken die we hadden gelezen. En vandaag hebben we besloten om een deel 2 te maken! 

The Selection – Kiera Cass: Royals – Lorde

Als je dit boek hebt gelezen, hoef ik dit vast niet uit te leggen. Voor de mensen die het niet hebben gelezen: het gaat over een aantal meisjes, die meedoen in een competitie om de prinses van het land in kwestie te worden. Uiteindelijk kan er natuurlijk maar één winnen. And they’ll never be royals.

To All the Boys I’ve Loved Before – Jenny Han: Dear Darlin’ – Olly Murs

Dit boek gaat over een meisje dat brieven schrijft aan alle jongens op wie ze verliefd is, en deze in een hoedendoos onder haar bed bewaart. Ook Dear Darling is een liedje aan iemand op wie de zanger verliefd is, en met wie het (net als in het boek) niks wordt.

Academicus Vampyrus – Richelle Mead: Shake It Off – Taylor Swift

Dit liedje past misschien niet per se bij het boek, maar zeker wel bij de hoofdpersoon. Rose is een stoer onafhankelijk meisje, en het maakt haar niks uit wat anderen van haar zeggen. Ze “shaket it off”, om zo maar te zeggen.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell: Sugar – Maroon5

Hoewel er in Eleanor & Park ook heftige thema’s voorkomen, gaat het om de liefde van de twee hoofdpersonen voor elkaar. Deze is, zoals het liedje al doet vermoeden, zoet als suiker. Ze zijn ontzettend schattig samen, en dit is echt zo’n boek waarvan je helemaal warm wordt vanbinnen.

Let it Snow – Lauren Myracle, John Green & Maureen Johnson: Let it Snow – Dean Martin

Hoe cheesy ook, hij moest er gewoon in! Heeft deze nog echt uitleg nodig?

Ben je het eens met mijn keuzes? En welke liedjes vind jij echt goed bij boeken passen?

Advertenties

4 thoughts on “Books and Songs #2

  1. Ik heb van deze boeken alleen Academicus Vampyrus en The Selection gelezen. Bij de Academicus Vampyrus boeken vind ik zelf de muziek van Charli XCX wel passen ten eerste omdat een nummer van haar bij de trailer zat en daarnaast vind ik de tekst van Break the Rules wel bij Rose passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s