April Wrapup

En toen was het alweer mei. Dat betekent dat deze maand onze eindexamens zijn (help), maar ook dat het weer tijd is voor een april wrapup! Ik (Judith) heb in april 4 boeken gelezen, wat ik nog best een aardige score vind, zeker omdat het allemaal ontzettend leuke boeken waren!

image

1. The Hitchhiker’s Guid to the Galaxy – Douglas Adams
2. The Gray Wolf Throne – Cinda Williams Chima
3. Een Ongewone Familie – Matt Haig
4. De Eenzaamheid van de Priemgetallen – Paolo Giordano

Het enige niet leuke boek dat ik deze maand las, heb ik dan ook meteen niet uitgelezen. Dit was Het Lied van de Onsterfelijke van W.J. Maryson. Ik was hier in maart al mee begonnen, maar toen ik op de helft was, kon ik nog steeds niet in het verhaal komen. In principe probeer ik boeken altijd uit te lezen, maar hierbij verveelde ik me zo ontzettend, dat ik besloten heb het toch maar weg te leggen. De personages in dit boek grepen me totaal niet, en ook het verhaal vond ik niet interessant. Als je het wel hebt gelezen en het leuk vond, hoor ik graag wat je er leuk aan vond! Ik vond het namelijk simpelweg niet pakkend.

Hierna besloot ik een boek op te pakken waarvan ik wist dat het lekker makkelijk las: Een Ongewone Familie van Matt Haig. Ik heb hier een recensie over geschreven, die kun je hier lezen. Dit boek was inderdaad lekker om te lezen, en het was heel anders dan alle andere vampierverhalen die ik tot nu toe had gelezen. Wat ik alleen jammer vond, was dat de personages me niet zoveel konden schelen (behalve Rowan, die was echt heel lief). Het was wel precies waar ik aan toe was na Het Lied van de Onsterfelijke!

Hierna las ik The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. Dit is een ontzettend vreemd boek, over een man die, wanneer de aarde wordt vernietigd, het als enige overleeft en dan het heelal gaat verkennen. Dit boek is ontzettend vreemd en ik vond het hilarisch. De hoofdpersoon, Arthur, rolt van het ene vreemde avontuur in het andere, en het wordt raarder en raarder naarmate je verder komt in het boek. Dit is het eerste deel in een serie en ik ben ontzettend benieuwd naar de andere delen!

Het volgende boek dat ik heb gelezen is De Eenzaamheid van de Priemgetallen van Paolo Giordano. Dit had ik anderhalf jaar geleden voor mijn ver jaardag van mijn neef gekregen (oeps), en ik besloot het nu dan toch eindelijk te gaan lezen. Ik vond dit een heel mooi en bijzonder boek, alleen het einde vond ik wat minder. In dit boek zie je de twee hoofdpersonen opgroeien, en op het moment dat ze allebei dertig waren, was ik wel klaar met ze. Het einde liet me ook een beetje onvoldaan achter. Het was een enorm realistisch einde, maar niet helemaal waar ik op gehoopt had. Ik vond dit boek wel ontzettend mooi, en daarom gaf ik het vier sterren.

Ik eindigde deze maand met een boek dat ik veel eerder had willen lezen: The Gray Wolf Throne van Cinda Williams Chima. Dit is het derde deel in de Seven Realms serie, en oorspronkelijk was dit het einde. Deze serie was namelijk eerst een trilogie, maar recentelijk heeft de auteur besloten om door te schrijven. Ik vond het einde van dit boek ontzettend fijn. Alle losse eindjes werden aan elkaar geknoopt, en het was gewoon helemaal af. Omdat ik dit einde zo goed vond, weet ik nog niet zeker of ik het volgende deel wil lezen. Wat ik wel vond van dit boek was dat het zo zijn ups en downs had. Het begin vond ik een beetje traag, rond pagina 100 werd het ontzettend spannend, maar op een gegeven moment was die spanning er ook wel weer uit en kabbelde het door. Het grootste deel van dit boek was echter erg spannend, en hierom gaf ik het vier sterren.

Ken je de boeken die ik gelezen heb? En welke boeken heb jij deze maand gelezen?

Advertenties

2 thoughts on “April Wrapup

  1. Ik ben echt heel benieuwd wat je van Een ongewone familie vind, ik zit al een tijdje te twijfelen of ik het de moeite waard is om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s