The Heir – Kiera Cass

9200000032266360

Titel: The Heir
Auteur: Kiera Cass
Recensies in deze serie: The Elite en The Selection
Waardering: * (1/5)
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/the-heir/9200000032266360/

Let op: als je de trilogie nog niet hebt gelezen, kan deze recensie lichte spoilers bevatten.

In this fourth romantic novel, follow Illea’s royal family into a whole new Selection – and find out what happens after happily ever after. Kiera Cass’s #1 New York Times bestselling Selection series has enchanted readers from the very first page. In this fourth romantic novel, follow Illea’s royal family into a whole new Selection-and find out what happens after happily ever after. Eighteen years ago, America Singer entered the Selection and won Prince Maxon’s heart. Now the time has come for Princess Eadlyn to hold a Selection of her own. Eadlyn doesn’t expect her Selection to be anything like her parents’ fairy-tale love story…but as the competition begins, she may discover that finding her own happily ever after isn’t as impossible as she’s always thought. A new generation of swoonworthy characters and captivating romance awaits in the fourth book of the Selection series!

Sommigen zullen misschien wat ongelovig kijken. Heb ik dit boek zojuist maar 1 ster gegeven, het boek in de serie die ongeveer mijn hele goodreadsvriendenlijstje 5 sterren gaf? Ja. Want het was vreselijk.

Ik zal meteen zeggen dat ik ook absoluut geen fan was van de Selectietrilogie. Judith heeft een aantal recensies geschreven (The Elite en The Selection, het derde deel moet ze nog lezen dus de recensies gaan een beetje scheef) en ik deel haar mening helemaal: de boeken zijn geen hoogstandjes, zijn niet goed geschreven, de karakters zijn stom en een verhaallijn ontbreekt. MAAR: het is zó leuk, en zó vermakelijk, ik vond de boeken echt ontzettend leuk om te lezen. (Ja, ik vraag me soms ook af hoe mijn hersenen werken) Maar goed, dat was dus de trilogie.

Dit vierde boek was onnodig voor mij. Dde hoofdpersoon is het kind van America en Maxon, en ze is serieus de vervelendste hoofdpersoon ooit. Ze is verwend en arrogant en gewoon onaardig. Eerst dacht ik dat dat expres was, zodat ze een mooie verandering kon doormaken tijdens het boek, maar nee. Ze blijft gewoon stom en ik ergerde me dood.

Dan de verhaallijn: het hele land is veranderd en het kastesysteem is afgeschaft, want America en Maxon zijn geweldig en doen dat even. Maar er zijn nog wat opstandelingen, dus om die bezig te houden, besluiten ze gewoon een nieuwe selectie te doen, met hun dochter (???????? waarom, ze haatten het toch?). Dochter begint met 35 mannen en dat worden er natuurlijk steeds minder, maar werkelijk iedereen is stom, behalve een schattig iemand die de taal niet spreekt en lekkere gerechten bakt. En dat is het verhaal. In de selectie natuurlijk ook, maar toen was het nog vermakelijk.

Nu was ik over de trilogie dus al niet zo enthousiast en misschien speelt dat mee met mijn waardering voor dit boek. Misschien dat de diehard Selectionfans het wel geweldig vinden en ik gewoon niet de persoon ben om dit te lezen. (Al heb ik even op Goodreads gekeken en ook een diehard Selectionfan vond dit boek vreselijk) Maar goed, ik ben heel erg benieuwd wat anderen van dit boek vinden!

Ik ben oprecht teleurgesteld dat ik dit boek niet net zo vermakelijk vond als de eerste 3. Ik wilde dat Cass na de trilogie gewoon was gestopt, want voor mijn gevoel is dit boek er vooral om dit succes nog wat verder uit te melken. En dat is jammer, net als het hele boek: jammer.

Advertenties

4 thoughts on “The Heir – Kiera Cass

  1. Dit is niet de eerste keer dat ik een negatieve recensie lees en ik krijg het gevoel dat het een goede keus is om te stoppen na de trilogie en The Heir te laten voor wat het is.

  2. Hahah heb wel een beetje moeten lachen om deze recensie, vond de Selectie namelijk ook niks en dit boek lijkt me ook niet geweldig :’)

  3. Ik had hoop dat we in dit deel wat meer zouden meekrijgen van de rebellen, die ik het interessantste vond van de hele selectie, maar helaas. Ik had ondertussen al zoveel recensies gelezen van dit boek, dat ik de arrogantie van de prinses nog wel vond meevallen, omdat ik het stukken erger verwachtte. Maar goed, ik vond het zelf nog wel oké, al kan ik me helemaal vinden in wat je zegt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s