Juni + Juli Wrap-Up Judith

11824099_805258836238165_27257087_n

1. The Summer I Turned Pretty – Jenny Han
2. Een Verschrikkelijke Schoonheid – Libba Bray
3. Angelfall – Susan Ee
4. Pilaren van de Aarde – Ken Follett
5. De Kleine Miezerige God – Esther Gerritsen
6. Smaragdgroen – Kerstin Gier
7. Saffierblauw – Kerstin Gier
8. Robijnrood – Kerstin Gier
9. So Long, and Thanks for All the Fish – Douglas Adams (niet op de foto)

Ik ben in juni erg ziek geweest, en hierdoor kon ik nauwelijks lezen. Ik heb hierdoor in juni maar één boek gelezen. Gelukkig heb ik dit in juli weer goed gemaakt door acht boeken te lezen! Vandaag bespreek ik de boeken die ik tijdens deze eerste twee zomermaanden heb gelezen.

Het enige boek dat ik in juni heb gelezen is Angelfall van Susan Ee. Ik heb hier een recensie over geschreven, maar ik zal alvast verklappen dat ik niet ontzettend enthousiast was over dit boek. Ik vond de engelen erg leuk en interessant, maar ergerde me aan de hoofdpersoon en het plot was erg voorspelbaar. Het grootste deel van het eerste boek dat ik in juli uitlas, De Kleine Miezerige God van Esther Gerritsen, las ik ook in juni, maar pas op 1 juli had ik het helemaal uit. Dit boek gaat over Dominique, wier leven een beetje van de baan raakt. Ik vond het niet echt een leuk boek. Het plot ging alle kanten op en ik identificeerde me absoluut niet met Dominique. In mijn ogen maakte ze een heleboel domme keuzes, waardoor ze zichzelf nogal de nesten in werkte. Ik gaf het boek 2,5 sterren op Goodreads.

Hierna wilde ik boeken lezen die makkelijk en leuk waren, en daarom pakte ik De Edelsteentrilogie van Kerstin Gier op. Ik heb recensies geschreven van alle drie de boeken: RobijnroodSaffierblauw en Smaragdgroen. Ik had deze boeken al twee keer eerder gelezen, maar ik vind ze nog steeds geweldig. Met al hun vrolijkheid, humor en spanning waren ze precies waar ik aan toe was, en ik vloog door deze boeken. Nog zo’n boek waar ik doorheen vloog was Een Verschrikkelijke Schoonheid van Libba Bray. Hier heb ik ook een recensie van geschreven, en ik vond dit boek ontzettend leuk. Het was heel spannend, en ik verveelde me geen moment. Hierna las ik So Long, and Thanks for All the Fish van Douglas Adams. Dit is het vierde deel in The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Er is ook nog een vijfde deel, maar deze is pas gepubliceerd na de dood van Douglas Adams, en ik weet niet zeker of ik deze ook wil lezen. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy gaat over Arthur Dent, die allerlei avonturen beleefd in de ruimte. Ik wil er nog niet te veel over zeggen, want ik ben van plan een recensie te schrijven over deze hele serie, maar ik zal wel vast toegeven dat ik me ontzettend vermaakt heb. De absurdheid van deze boeken is onovertroffen, en ze zijn soms ook erg grappig.

Na al deze snelle boeken, besloot ik mezelf te storten op een dikker boek, namelijk Pilaren van de Aarde van Ken Follett. Over deze historische roman heb ik ook een recensie geschreven, en ik vond het een ontzettend goed boek. Het plot was indrukwekkend en de setting was heel levendig. Ik had echt het gevoel alsof ik me in het Engeland van de twaalfde eeuw bevond, wat ik erg knap vond. Ik sloot juli af met The Summer I Turned Pretty van Jenny Han. De recensie van dit boek volgt volgende week, dus ik wil er niet al te veel over zeggen, maar ik zal wel alvast zeggen dat ik To All the Boys I’ve Loved Before van Jenny Han leuker vond, voornamelijk omdat ik me meer met de hoofdpersoon identificeerde.

Al met al ben ik heel tevreden met de boeken die ik in juni en juli heb gelezen. Mijn achterstand van juni heb ik in juli ruimschoots ingehaald, waardoor ik nu 7 boeken voorloop op mijn Goodreads challenge om 50 boeken te lezen. Ik ben benieuwd of ik dit tempo in augustus ook vol zal houden!

Welke boeken heb jij in juni en juli gelezen? En ken je de boeken die ik heb gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s