Recensie: PS. I Still Love You (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny Han

9200000038663563

Titel: PS. I Still Love You
Schrijver: Jenny Han
Aantal pagina’s: 352
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/p-s-i-still-love-you/9200000038663563/
Uitgever: Scholastic
Taal: Engels
ISBN: 9781407157986
Waardering: **** (4,5/5 sterren)

Lara Jean didn’t expect to really fall for Peter. But suddenly they are together for real – and it’s far more complicated than when they were pretending! A risque video of the two of them has been posted online. Will Lara Jean ever live it down? Peter is spending more and more time with his ex. Has he still got feelings for her? A boy from Lara Jean’s past has returned, and so too have her feelings for him. Can a girl be in love with two boys at once?

Begin dit jaar las ik (Judith) To All the Boys I’ve Loved Before. Omdat ik eigenlijk een hardcore fantasy-liefhebber ben, had ik niet zulke hoge verwachtingen van dit boek, maar ik was compleet weggeblazen: ik vond het geweldig! Toen deel 2 uitkwam, moest ik dit natuurlijk hebben. Vandaag recenseer ik PS. I Still Love You voor jullie, wat net zo schattig en leuk was als zijn voorganger!

Ten eerste is dit gewoon een ontzettend fijn en schattig boek. Ik werd er heel blij van, het warmde me gewoon helemaal op vanbinnen. Het kwam echter nooit tot het punt waar het zo suikerzoet was dat ik er helemaal gestoord van werd, wat ik best knap vind van een boek dat toch voornamelijk schattig is. Dit boek was niet alleen schattig, maar op sommige punten ook ontzettend grappig. Voornamelijk het jongere zusje van Lara Jean, Kitty, was hilarisch, en ook ontzettend wereldwijs voor een negenjarige. Leuk detail: er zat een Frozen reference in dit boek! Als groot fan van de film werd ik hier natuurlijk ook erg blij van ;).

Iets anders wat ik geweldig vind aan dit boek is de hoofdpersoon. Lara Jean is een meisje dat ik zo in het echte leven zou kunnen tegenkomen, en dat ik waarschijnlijk ook nog eens erg aardig zou vinden. Ze is een beetje stereotype (klein, lief en schattig), maar ze is zo leuk dat ik me er eigenlijk niet aan kan ergeren. Daarnaast vind ik het heel leuk dat het onderwerp “familie” heel belangrijk is in dit boek. In veel YA-boeken wordt hier een beetje overheen geskipt, en is familie niet super belangrijk, maar hier vormt de relatie die Lara Jean heeft met haar zussen en haar vader een belangrijk onderdeel van het verhaal. Ik vind het heel verfrissend om te lezen over een meisje van zestien dat veel met haar familie omgaat, in plaats van dat ze alleen maar uit het raam probeert te klimmen om van ze weg te komen.

Wat ik minder vond aan dit boek was dat er een love triangle in zit. In het eerste boek zat ook een love triangle, maar deze was goed uitgewerkt en begrijpelijk, en hier stoorde ik me dan ook niet zo aan. In dit boek kwam hij echter voor mijn gevoel een beetje uit de lucht vallen. Het was gewoon, opeens, poef, love triangle, en hij was ook  bijna onmiddellijk weer verdwenen. Ik vond hem nogal overbodig, omdat er genoeg plot was zonder de love triangle, en daarom vond ik het jammer dat hij erin zat. Wel vond ik het leuk dat ik geen idee had aan wiens kant ik stond. Meestal heb ik een duidelijk idee over met wie ik de hoofdpersoon wil zien eindigen, maar hierbij wist ik het niet echt. Ze waren allebei leuk!

Al met al vond ik PS. I Still Love You een erg leuk vervolg. Ik heb me weer ontzettend vermaakt, en het familie element was ook nog steeds ontzettend leuk. Het was jammer dat er een love triangle in zat, maar dat kon de pret niet drukken. Volgens mij was dit boek het einde van de serie, en ergens vind ik dat heel erg jammer. Gelukkig bestaat er altijd nog zoiets als een boek herlezen :)

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: PS. I Still Love You (To All the Boys I’ve Loved Before #2) – Jenny Han

  1. Heb het weer met plezier gelezen, vooral het dilemma ‘veel met je familie omgaan’ of ‘uit het raam klimmen’ vond ik ontzettend grappig. En dan die ‘love triangle’ die uit de lucht komt vallen (baf!)…

  2. Pingback: September Wrap-up Loranne | The Bookmarkers

  3. Pingback: September + Oktober + November Wrapup | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s