September Wrap-up Loranne

Het is alweer lang en breed oktober, en de eerste maand van mijn studie is voorbij gevlogen! Tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik al jaren studeer, maar goed, tijd is raar. Deze maand was dus erg wennen, want na meer dan 3 maanden vakantie ineens iets moeten doen is toch best raar. Maar ik heb het overleefd! Ik heb vooral boeken voor mijn studie gelezen, maar dat is natuurlijk helemaal geen straf. Voor degenen die het gemist hebben: ik studeer dus sinds kort literatuurwetenschap in Utrecht!

Dit zijn de boeken die ik in september las:

12092614_1035377893169861_1054833202_n (1)

Ik las de Odyssee en Het verhaal van Aeneas voor mijn studie, het eerste deel van het vak ging over literatuur in de oudheid. Omdat ik gymnasium gedaan heb, kende ik de verhalen natuurlijk wel, maar ik had ze nog nooit echt gelezen. Daar kwam nu verandering in, en het was erg leuk! Mooi, archaïsch taalgebruik maar daarom soms wel een tikkeltje saai. Na de zoveelste ellenlange beschrijving van een tak of zoiets weet je het ook wel weer. Ik moest voor dit vak ook Antigone lezen, een toneelstuk waar je snel doorheen bent, want het is best kort. Wederom kende ik het verhaal een beetje, maar echt gelezen had ik het nog niet, en dit vond ik een heel mooi toneelstuk!

Voor een ander vak las ik Slaughterhouse 5 van Kurt Vonnegut, een extreem vaag boek vol tijdreizen, aliens en bombardementen van Dresden. Ik vond het echt een goed boek, maar na 3 weken lang elke zin uitpluizen en analyseren ben ik er ook wel helemaal klaar mee.

Na de oudheid behandelen we de middeleeuwen bij het ene vak. Daarvoor moest ik Beowulf en De reis van Sint Brandaan lezen. Op zich wel grappig om te lezen hoe erg het wereldbeeld verschilde van toen, maar dat was het ook wel. Qua verhaal zelf was er weinig aan. Niet dat ik het niet leuk vond om deze boeken te lezen: bij college analyseren we de verhalen en dan haal je er veel meer uit, wat het heel leuk maakt.

Daarnaast heb ik zowaar nog wat tijd gevonden om boeken voor mezelf te lezen. Ik merk nu al dat ik daar dit jaar gewoon minder aan toe zal komen, want als ik de hele dag heb gelezen voor mijn studie, zijn mijn ogen te moet om daarna óók nog een boek voor mijn plezier te lezen. Toch heb ik nog 3 boeken gelezen. Allereerst leende ik van Judith PS. I Still Love You van Jenny Han, het vervolg op To All The Boys I’ve Loved Before. Een leuk, schattig boek, dat perfect is voor tussendoor. Het staat niet op de foto omdat ik even vergeten was dat ik ‘m nog had. Ik kan ‘m voorlopig niet aan Judith teruggeven, tenzij ik even naar Engeland moet, wat trouwens helemaal geen probleem is.

Verder las ik Wat we zien als we lezen van Peter Mendelsund. Dit boek kreeg ik voor mijn verjaardag en het is echt prachtig vormgegeven. De titel zegt eigenlijk al waar het over gaat. Ik vond niet dat er heel veel verbluffende, nieuwe informatie in staat, maar de vormgeving is zo mooi dus ja, gewoon mooi.

Als laatste las ik een dunne Murakami, want daar had ik zin in: Na de aardbeving. Dit zijn 6 korte verhalen die allemaal verbonden zijn doordat ze zich na een aardbeving in Japan afspelen. Die aardbeving komt niet echt naar voren verder, en het zijn heel verschillende verhalen, maar wel allemaal weer echt Murakami, dus fijn.

Advertenties

2 thoughts on “September Wrap-up Loranne

  1. Antigone las ik vorig jaar voor mijn keuzevak vergelijkende literatuurwetenschap en ik vond het ook een heel mooi verhaal! Slaughterhouse 5 staat al een tijdje op mijn TBR.. Komt er hier nog een recensie van online? :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s