September + Oktober + November Wrapup

Ik (Judith) heb al in geen eeuwen (nou ja, drie maanden) een wrapup geplaatst. Vandaag gaan we die achterstand eens even inhalen, dus daarom hierbij mijn september, oktober, en november wrapup!

In September heb ik wel 7 boeken gelezen, waar ik enorm tevreden mee ben. Ten eerste las ik Queen of Shadows, deel 4 in de Throne of Glass serie. Als je meer wil weten, kun je mijn recensie hier lezen, maar ik zal alvast verklappen dat ik het geweldig vond! Recentelijk heeft een vriendin van Loranne en mij Throne of Glass gelezen. Ze vond het maar niks (ik kan het nauwelijks geloven), maar ik zal eens kijken of ik haar kan dwingen om de rest van de serie ook te lezen. De PS I Still Love Youboeken worden namelijk echt beter naarmate de serie vordert! Daarnaast las ik P.S. I Still Love You van Jenny Han, het vervolg op To All the Boys I’ve Loved Before. Ik heb dit boek in een dag gelezen, en ik werd er zo ontzettend blij van! Als je interesse hebt, kun je hier mijn recensie lezen. Hierna las ik (eindelijk) Edward III and the Triumph of England uit. Dit is een geschiedenisboek (ja, die lees ik voor de lol), dat mijn vader voor me had gekocht. Ik vond het heel interessant, maar het kostte me wel een eeuw om het te lezen.

Hierna was ik toe aan iets korts, en daarom las ik De Boekhandel van Penelope Fitzgerald. Mijn neef en nicht hadden me dit gegeven voor mijn verjaardag, en ik vond het ontzettend leuk! Het gaat over een dame die een boekhandel opent in een slaperig, ouderwets Engels dorpje, en alle problemen die daarmee beginnen. Het was precies waar ik aan toe was, en zeker een aanrader als je houdt van boeken waar het dorpsleven een belangrijke rol speelt. Oh, en boeken over boekwinkels zijn altijd geweldig natuurlijk ;) Na dit boek besloot ik An Ember in the Ashes van Sabaa Te6340498eb4506beeafe8a11863ac624ahir te gaan lezen. Ik vond dit een geweldig boek: spannend en origineel, en ik
kan niet wachten totdat deel 2 uitkomt! Loranne heeft hier een recensie van geschreven, en ik ben het helemaal eens met wat ze zegt, dus die kun je hier lezen. Voor school moest ik Beowulf (de oudste tekst die in het Engels gevonden is) lezen, en dat vond ik redelijk mwoah. Het was moeilijk en op sommige plekken doodsaai, maar ik kan toch maar wel mooi zeggen dat ik het gelezen heb. Ik sloot de maand af met The One, het derde deel in de trilogie van The Selection (die nu een serie is want Kiera Cass schrijft nog twee boeken, maar goed). Ik ben geen superfan van deze trilogie, en ook dit derde deel vond ik niks. Mijn recensie kun je hier lezen.

In oktober heb ik vier boeken gelezen, wat ik, gezien de hoeveelheid werk die ik hier moet doen best redelijk vind. Ik begon de Halloween maand goed, met The Unbecoming of Mara Dyer van Michelle Hodkin. Dit boek is zeer creepy, en daarom kwam ik helemaal in de Halloween spirit! Ik las hierna Bloodlines van Richelle Mead. Dit is het eerste deel in de spinoff serie van Vampire Academy. Ik vond Vampire Academy echt geweldig, en 42d02b96a56277409a566c9364e3cf89Bloodlines vond ik ook erg leuk, maar ik had toch een heel belangrijk kritiekpuntje: IK MISTE ROSE! Rose was mijn favoriete personage ooit, en ik vond het heel jammer dat ze maar zo’n kleine rol had. Toch wil ik graag deze serie verder lezen, zeker met dit einde! Voor school moest ik Pride & Prejudice van Jane Austen lezen, en ik vond dit echt een ontzettend leuk boek. Het was verrassend hilarisch, en het plot vond ik, hoewel een beetje voorspelbaar, ook erg leuk. Ik eindigde de maand met The Evolution of Mara Dyer, het tweede deel in de Mara Dyer trilogie.

In november heb ik helaas maar twee boeken kunnen lezen. Ik had gewoon echt geen tijd! Ik heb bijna vakantie, dus ik ben van plan om het zeker nog wel in te halen! Ik las ten eerste The Retribution of Mara Dyer, het laatste deel in de trilogie. Ik heb een recensie van de complete trilogiea176c83565e718a25468382fe844b55a geschreven, die je hier kunt lezen. Wat ik ervan vond? Hmm… Tja… Vreemd. Voornamelijk. Als tweede boek deze maand las ik voor school Things Fall Apart van Chinua Achebe (en, nee, ik heb geen idee hoe je dat uitspreekt). Ik vind het een interessant boek vanuit literair perspectief, maar ik weet niet helemaal zeker of ik het ook echt leuk vind. Voornamelijk omdat ik de hoofdpersoon helemaal niet mag! Ik heb een lange geschiedenis op het gebied van hoofdpersonen haten (ik noem een Jane Eyre en een Harry Potter), dus voor mij is dit echt altijd een min. Wel vond ik het een intrigerend verhaal!

Wat heb jij de afgelopen tijd gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s