Er moet iets gebeuren – Maartje Wortel

Das Mag, van dat leuke literaire tijdschrift, is laatst een uitgeverij gestart. Hiervoor hadden ze 3000 mede-oprichters nodig, en ik was daar één van! In ruil voor de steun ontvang ik de eerste 3 boeken, een abonnement op het tijdschrift en… Mijn naam staat in het boek! Dat ziet er toch wel cool uit, al zeg ik het zelf.  

 

Dan nu het boek zelf. Ik had nog nooit iets van Maartje Wortel gelezen, maar ik hoorde dat ze met Murakami vergeleken werd, dus toen was ik meteen geïnteresseerd. Er moet iets gebeuren is een bundel met korte verhalen, de een korter dan de ander, de een sterker dan de ander. 

Het zijn niet de vrolijkste verhalen, en van sommige begreep ik weinig, maar ze hebben allemaal wel iets, het is moeilijk te omschrijven, maar ze wisten me te raken. En Wortels zinnen zijn zo mooi en toch simpel, ik wil ze aan mijn muur hangen. Bijvoorbeeld:

Sindsdien deel ik de nieuwe mensen die ik tegenkom niet in de categorie mooi of lelijk, sympathiek of onsympathiek, maar denk ik: is er iemand met wie ik in het donker zou willen zitten, aan zee?

Het boek is trouwens ook ontzettend mooi uitgegeven, met gouden letters die glimmen als je ze in het licht houdt. Daar houd ik van! 

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s