Boekhandel haul

Hoera, Judith is weer in Nederland! Dus was het tijd om eens een rondje door wat boekhandels in Amsterdam te doen. Zo gingen we naar de Waterstones, American Book Center, Athenaeum en Scheltema. Judith had nog geld en boekenbonnen, Loranne vindt elke dag wel een gelegenheid om boeken te kopen.

Loranne: We spraken af in de American Book Center, waar ik wonder boven wonder niets kocht! Judith uiteraard wel.
12404690_869371223160259_80400946_n
Judith: Jawel, ik koop boeken! Ik heb me drie maanden ingehouden (studentenbudget is niet zo groot), maar omdat ik nog geld en boekenbonnen van mijn verjaardag/ Sinterklaas had, mocht ik mezelf laten gaan. Hier kocht ik ten eerste Magnus Chase: The Sword of Summer van Rick Riordan. Als je onze blog al een tijdje volgt, weet je misschien wel dat ik een enorme fan ben van Rick Riordan. Zijn series over Griekse goden zijn hilarisch en fantastisch, en daarom kijk ik enorm uit naar deze nieuwe serie (trilogie?) over Noorse goden! Verder kocht ik The School for Good and Evil van Soman Chainani. Dit gaat over een school waar sprookjeshelden en -slechterikken worden opgeleid. Als grote sprookjesfan lijkt dit me helemaal een boek voor mij, en op een blog (ik denk NerdyGeekyFanboy, maar ik weet het niet helemaal zeker) heb ik er goede dingen over gelezen. Ik heb er zin in!

Loranne: Daarna gingen we naar Athenaeum, want die zit er tegenover. Ik was er nog nooit geweest, maar wat een geweldige winkel! Ze hadden speciale kasten voor literatuur- en taalwetenschap, dat was leuk om even te snuffelen. Maar het meest fantastische was de klassiek oudheid-afdeling, daar hebben we even jubelend gestaan omdat er zoveel leuke boeken waren. Uiteindelijk wist ik me redelijk te beheersen: ik kocht een boekje over gekke woorden en Nijntje in het Grieks. Ik ga volgend blok namelijk als extra vak Grieks volgen, dus dit leek me wel leuk als oefening.

Judith: Ik kocht niks bij Athenaeum (jawel, we hebben wel zelfbeheersing). Ik heb voornamelijk heel hard gelachen om Loranne die stond te gillen vanwege Nijntje in het Grieks :)

Loranne: Daarna gingen we naar de Waterstones. Ik kocht een boekj met gedichten van Allen Ginsberg. Bij college hebben we een gedicht van hem behandeld, waarbij we anderhalf uur over 10 metaforen hebben gesproken. Er zat nog veel meer in, dus ik wil het graag nog eens lezen. Daarnaast kocht ik Flatland, en boek waar ik nog nooit van gehoord had maar waarvan de achterkant me meteen intrigeerde: sci-fi met tweedimensionale werelden en nog meer vaags, en het is een klassieke dus dat is vast wel leuk.

Judith: Als ik heel eerlijk ben, is de Waterstones waarschijnlijk een van mijn favoriete winkels ooit. Verder had ik genoeg stempels verzameld dat ik 15 euro korting kreeg, dus ik kon natuurlijk niet weg zonder boeken te kopen. Ik kocht Carry On van Rainbow Rowell (meer gegil vanuit Lorannes richting, die dit boek geweldig vond), wat een beetje bij haar boek Fangirl hoort. In Fangirl schrijft de hoofdpersoon, Cath, fanfiction over een boekenserie en dit is het laatste boek (denk ik) in deze serie. Rainbow Rowell is een fantastische auteur, en ik kijk hier dan ook ontzettend naar uit! Verder kocht ik A Darker Shade of Magic van V.E. Schwab. Dit boek gaat over iemand die heen en weer reist tussen verschillenden soort Londen, die allemaal in verschillende mate magie hebben. Het klinkt enorm interessant, en deze auteur is een favoriet van mijn favoriete booktuber, Regan van PeruseProject, dus ik kijk ernaar uit!

12421490_869371453160236_883018229_n

Loranne: Als laatste gingen we naar Scheltema, want we hadden het nieuwe pand nog nooit gezien. Wat is het groot! En mooi. En de koekjes die er lagen waren erg lekker, maar dat terzijde. Ook hier kocht ik 2 boeken. De olifant verdwijnt van Murakami, volgens mij de laatste die ik nog moest voor mijn Murakamicollectie, wow! Daarnaast een vegetarisch kookboek. Ik ben sinds 2 maanden vegetariër en mijn ouders (en ikzelf) weten nog niet erg goed wat voor vegetarische dingen je kan koken, dus dit is een goed begin.


Judith: Ik heb bij Scheltema voornamelijk koekjes gegeten. Want, tja, koekjes! Dit was ook de laatste boekwinkel die we bezochten op deze boekwinkel supertrip. Ik kan wel weer even vooruit!

Dit is Lorannes totale schade van de dag: 
En Judith heeft deze boeken gekocht:

702810_869368236493891_91186681_n

Welke boeken heb jij de laatste tijd gekocht?

Advertenties

2 thoughts on “Boekhandel haul

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s