Carry On – Rainbow Rowell

Ik was zó blij toen ik hoorde dat Rainbow Rowell het verhaal van Simon Snow echt aan het schrijven was, als een echt, heel boek. Fangirl had ik eerder al verslonden en dat vond ik fantastisch, maar ik was altijd erg benieuwd naar het verhaal achter de fanfictionstukjes.

Simon Snow is the worst Chosen One who’s evecarry onnn.jpgr been chosen.
That’s what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he’s probably right.
Half the time, Simon can’t even make his wand work, and the other half, he starts something on fire. His mentor’s avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there’s a magic-eating monster running around, wearing Simon’s face. Baz would be having a field day with all this, if he were here — it’s their last year at the Watford School of Magicks, and Simon’s infuriating nemesis didn’t even bother to show up.

Je kunt dit boek prima lezen zonder van Fangirl af te weten, dus dat is slim gedaan. Het verhaal is trouwens niet de fanfictionversie van Cath uit fangirl, maar ook niet de serie van Gemma T Lesley uit het boek, maar Rainbow Rowells eigen versie, en dat vind ik een goede keuze.

carry onnnnnn.jpg

Dit boek bevat een van mijn favoriete ships ooit: Simon en Baz. Echt, het is onmogelijk om ze niet te shippen en leuk te vinden en de hoeveelheid romantiek is precies goed gedoseerd. Ook de elementen in het verhaal zijn goed afgewogen: er is spanning en actie, maar ook rust en natuurlijk romantiek, een ook nog eens humor! Daarnaast wordt er, zoals we van Rowell gewend zijn, véél gepraat (zonder dat het stoort) en er komt veel eten in voor! Ik kreeg spontaan honger tijdens het lezen.

Het boek is heerlijk geschreven op de Rowellmanier, dus je hebt het zo uit. Ik had geen één keer het gevoel dat ik een 500+ pagina’s dikke pil aan het lezen was, waar ik me doorheen moest worstelen. Sterker nog, het was veel te snel uit! Ik wil meer. Meer Simon en Baz, maar ook van de andere fantastische personages, Penelope, de wijsneus, en Agatha, die best wel een ontwikkeling doormaakt. Eén boek is, hoewel een goed begin, niet genoeg, dus alsjeblieft Rainbow, schrijf nog een deel, of nog 7!

Advertenties

2 thoughts on “Carry On – Rainbow Rowell

  1. Pingback: Wat Ik Las (Januari – Maart) | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s