Top 10 Boeken van 2015

Ik (Judith) heb dit jaar 56 boeken gelezen. Dit is 3 meer dan vorig jaar, dus: yay! Het zou nogal lang duren om ze allemaal te bespreken (en is waarschijnlijk ook een beetje saai), dus daarom vertel ik jullie vandaag mijn top 10!

1. Me Before You – Jojo Moyes

Dit jaar was er een minder overduidelijke winnaar dan vorig jaar, en de keuze was enorm moeilijk. Me Before You heeft echter nummer 1 gekregen, omdat ik geloof ik nog nooit zo bijna gehuild heb bij een boek (ik huil nooit bij boeken)! Het is zo’n prachtig verhaal, en ik denk dat iedereen het moet lezen.

2. A Monster Calls – Patrick Ness

a-monster-calls-2

Het was zeer, zeer close, aangezien ik bij dit boek ook bijna moest huilen, en dit de plus van prachtige illustraties heeft! Ik wil er niet te veel over weggeven, want ik vind dat dit boek het leukste is als je er niks over weet, maar ik kan het zeker aanraden. Het is volgens mij het eerste boek dat ik, mijn broertje, en mijn ouders allemaal fantastisch vonden!

3. Queen of Shadows – Sarah J. Maas

Ach ja, mijn grote helding, Sarah J. Maas, staat op nummer 3. En dat is niet omdat ik het boek niet fantastisch vond (hoewel, naar mijn mening, Heir of Fire beter was), maar omdat de eerste twee gewoon nog beter zijn :) Ik wil niet in herhaling vallen, dus ik zeg slechts: lees Throne of Glass. Alsjeblieft.

4. The Song of Achilles – Madeline Miller

En, jawel, weer een boek waarbij ik echt tranen in mijn ogen kreeg. Dit is het verhaal van de Trojaanse Oorlog, vertelt vanuit het perspectief van Patroclus. En het is ZO MOOI. Vooral als je van Griekse mythologie houdt een aanrader, maar als je daar niks mee hebt is het ook nog geweldig!

5. An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir

Loranne heeft een enthousiaste recensie geschreven van dit boek, maar ik vond het ook geweldig! Het was ontzettend spannend en ik kon maar niet stoppen met lezen. Echt een aanrader, en gelukkig komt er een vervolg, want ik heb nog lang geen genoeg van de personages!

6. S. – J.J. Abrams en Doug Dorst

enhanced-buzz-20017-1383087210-20

De beste manier om dit boek te beschrijven is, naar mijn mening, awesome. Het is namelijk gewoon een boek, maar dan is er nog een verhaal, dat zich afspeelt in de kantlijn. Twee mensen hebben daar namelijk aantekeningen gemaakt, waardoor je ook hun leven volgt. Er zitten ook allemaal papieren, foto’s, en ansichtkaarten in, en het is echt geweldig! Een heel bijzonder boek, ik had nog nooit zoiets gelezen.

7. To All the Boys I’ve Loved Before – Jenny Han

Als je onze blog het afgelopen jaar gevolgd hebt, heb je misschien mijn wildenthousiaste recensies van dit boek en het vervolg, P.S. I Still Love You, voorbij zien komen. Want ook als iemand die niks heeft met schattige, fluffy romances, vond ik deze boeken fantastisch! Ze zijn gewoon lief en grappig, en ik word er heeel blij van.

8. Blue Lily, Lily Blue – Maggie Stiefvater

Maggie Stiefvater is een van mijn favoriete (of misschien wel mijn favoriete) auteur ooit. Haar boeken zijn fantastisch en ook dit boek, het derde deel in The Raven Cycle, stelde me niet teleur. Deze boeken zijn spannend, mystiek, en grappig, met een ontzettend mooie schrijfstijl.

9. Een Verschrikkelijke Schoonheid – Libba Bray

Ik wilde dit boek al erg lang lezen, en ik was enorm blij verrast toen ik het eenmaal las. Het was spannend, met een geweldig plot en leuke personages. Ik ben nog niet aan deel 2 en 3 toegekomen, maar ik ben van plan om dat in 2016 zeker te doen!

10. Beloved – Toni Morrison 

il_340x270-674263689_4cxb

Dit boek las ik voor school, en ik vond het heel mooi. Het gaat over slavernij, en hoe je omgaat met de dingen die er gebeurd zijn tijdens die periode, en ook over hoe de wereld nu weer verder moet. Het was een prachtig, heel indrukwekkend boek, en iets waarvan ik denk dat het voor iedereen belangrijk is om te lezen.

Wat is het beste boek dat jij hebt gelezen in 2015?

Advertenties

2 thoughts on “Top 10 Boeken van 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s