Throne of Glass Book Tag

Misschien weet je wel dat ik (Judith) een enorme Throne of Glass fan ben. Dus, toen Loranne me een linkje naar deze blog stuurde, met de inspirerende tekst ‘Go your gang’, sprong ik bijna een meter de lucht in van enthousiasme. Hierbij presenteer ik: de beste book tag aller tijde. YAY!

Lysandra: Een cover change die je geweldig vond

uk-mortal-instruments

De meerdere cover changes van The Mortal Instruments van Cassandra Clare. De nieuwe boxset waarbij de ruggen allemaal prachtig zijn is natuurlijk geweldig, maar ik vind persoonlijk de minimalistische, Britse covers, die allemaal een mooie kleur zijn, misschien nog wel leuker!

Abraxos: Een boek dat beter is van binnen dan dat het er van buiten uitziet

Een paar van mijn minst favoriete covers ooit, zijn de Engelse covers voor de Vampire Academy serie van Richelle Mead. Die meisjes, wiens haar door een ventilator een beetje rond wordt geblazen, zien er echt niet uit, en de boeken zijn honderd keer beter dan de covers. Echte schoonheid zit vanbinnen!

Erilea: Een serie met fantastische worldbuilding

Naar mijn mening is worldbuilding echt ontzettend belangrijk voor een goede (fantasy)serie. En ik ben nog steeds geen betere worldbuilding tegengekomen dan in In de Ban van de Ring van J.R.R. Tolkien. Ik bedoel: wat had je anders verwacht ;)

Rifthold: Een boek dat verschillende genres combineert

Hiervoor kies ik Rook van Sharon Cameron. Dit speelt zich namelijk af in de toekomst, dus is het dystopisch, maar, omdat het over een recessieve samenleving gaat, is het ook historisch. Het speelt zich namelijk af in een tijd die verdacht veel lijkt op de Franse Revolutie!

Damaris: Een boek dat geinspireerd is op een mythe of legende

ae1af4ffe7362592294cf4dd3fbdab9d

Ik denk dat ik maar even enorm onorigineel ga doen en de Percy Jackson boeken van Rick Riordan ga kiezen. Percy Jackson is de zoon van een Griekse god, en hoewel deze boeken niet echt hervertellingen van mythes zijn, komen er zoveel goden, monsters, en andere dingen uit legendes in voor, dat het wel telt!

Kaltain Rompier: Een boek met een overwachte twist

Zonder twijfel, We Were Liars van E. Lockheart. Als ik dat boek in twee woorden zou moeten beschrijven zou ik zeggen: ‘Plot twist!’ En meer ga ik er niet over zeggen, lees het zelf maar ;)

The Assassin’s Keep: Een boek met een onbetrouwbare verteller

Ik heb dit jaar de Mara Dyer serie van Michelle Hodkin gelezen, en Mara is zeker een ontzettend onbetrouwbare verteller. Ze heeft hallucinaties, en er zijn een heleboel momenten waarop je je afvraagt of ze niet gewoon enorm paranoide is. Om heel eerlijk te zijn, is er een deel van me dat nog steeds stiekem denkt dat ze het allemaal maar verzon. Hoewel dat wel een enorm anti-climax einde zou zijn geweest.

Asterin Blackbeak: Een boek met SQAUD GOALS

13a0ab1859464d7e47caedd27159d295

De Ravenjongens van Maggie Stiefvater! De vriendschap tussen Blue, Gansey, Adam, Ronan, en Noah is ontzettend leuk om over te lezen, en ontwikkelt zich op een prachtige manier. #SquadGoals

Terrasen: Een boek dat als thuis voelt

Ik denk Matilda van Roald Dahl. Dit is mijn favoriete boek aller tijde, en ik heb er hopen goede herinneringen aan. Daarnaast is het een van de boeken die mijn obsessie met lezen heeft veroorzaakt. Echt een all-time favoriet.

Aelin Ashryver Galathynius: Een boek met de kracht om je te vernietigen

Ik neem aan dat er hierbij bedoeld wordt vernietigen door alle feels, en niet letterlijk (dat zou nogal eng zijn namelijk). In dat geval kies ik The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender van Leslye Walton. Het is een prachtig boek, maar de emoties die erbij komen kijken zijn genoeg om me voor eeuwig in een meer van tranen te laten verdrinken. Huil.

Manon Blackbeak: Een boek dat je intimideerde

Om heel eerlijk te zijn probeer ik enorm dikke boeken te zien als een uitdaging in plaats van een intimidatie (positief denken, mensen), maar toch moest ik ook even slikken toen ik voor het eerst Het Spel der Tronen van George R.R. Martin ging lezen. Zeker omdat dat maar het eerste deel was. Inmiddels ben ik bezigi n deel 5 van deze serie, dus: geef nooit op!

Rowan Whitethorn: Een boek dat je laat zwijmelen

to-all-the-boys-ive-loved-before_jenny-han_featured-570x330

Zeker weten To All the Boys I’ve Loved Before van Jenny Han. Ik ben normaal gesproken niet zo’n romance-fan, maar dit is echt te geweldig voor woorden. Het is gewoon zo. Ontzettend. Lief!

Chaol Westfall: Een boek waardoor je andere kijk kreeg op dingen

Ik denk dat ik kies voor Beloved van Toni Morrison. Dit boek gaat over de nasleep van slavernij in de Verenigde Staten, en het laat heel goed zien hoe diep trauma kan zitten. Ik vind dat het een heel belangrijk boek is, en iets dat iedereen zou moeten lezen.

Fleetfoot: Een boek dat je cadeau kreeg

Een van de beste cadeaus die ik ooit heb gehad, is Robijnrood van Kerstin Gier. Mijn tante (dankjewel Anne-Marijke!) kwam hier jaren geleden mee aan, en het bleek een geweldig boek te zijn. Nadat ik het zelf verslonden had, raadde ik het al mijn vriendinnen aan, en dwong ik mijn moeder om het te lezen. En ook Kerstin Giers andere trilogie heb ik vol enthousiasme gelezen!

Eye of Elena: Een boek dat je tegenkwam op het moment dat je het nodig had

Na heel lang denken, heb ik Saartje Tadema van Thea Beckman gekozen. Het was de eerste keer dat ik erachter kwam dat nieuwsgierigheid je ook naar goede plekken kon leiden, en dat was een redelijk nieuw idee voor tienjarige Judith.

Advertenties

6 thoughts on “Throne of Glass Book Tag

  1. Pingback: Tag Tuesday: Throne of Glass Book Tag | De pagina omslaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s