Recensie: The Sword of Summer (Magnus Chase #1) – Rick Riordan

9200000039848161

Titel: Magnus Chase and the Sword of Summer
Schrijver: Rick Riordan
Aantal pagina’s: 528
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/magnus-chase-and-the-sword-of-summer/9200000039848161/
Uitgeverij: Penguin
Taal: Engels
ISBN: 9780141342429
Waardering: **** (4/5 sterren)

Magnus Chase has always been a troubled kid. Since his mother’s mysterious death, he’s lived alone on the streets of Boston, surviving by his wits, keeping one step ahead of the police and the truant officers.
One day, he’s tracked down by an uncle he barely knows-a man his mother claimed was dangerous. Uncle Randolph tells him an impossible secret: Magnus is the son of a Norse god.
The Viking myths are true. The gods of Asgard are preparing for war. Trolls, giants and worse monsters are stirring for doomsday. To prevent Ragnarok, Magnus must search the Nine Worlds for a weapon that has been lost for thousands of years.
When an attack by fire giants forces him to choose between his own safety and the lives of hundreds of innocents, Magnus makes a fatal decision.
Sometimes, the only way to start a new life is to die . . .

Ik (Judith) ben dol op Rick Riordan. Hierom was ik dan ook enorm blij toen hij een hele nieuwe serie (trilogie?) begon! En hoewel ik Percy wel een beetje miste, heb ik me toch uitstekend vermaakt.

Ik vond het heel leuk dat dit boek over Noorse goden ging, in plaats van over Griekse en Romeinse. Doordat ik Latijn en Grieks op school heb gedaan, weet ik wel wat over die goden, maar de Noorse goden waren (en zijn) echt een mysterie voor mij, afgezien van het feit dat ik wist dat Thor en Loki bestonden (voornamelijk uit The Avengers). Gelukkig wist Magnus er ook niks van, en daarom was het heel leuk om die wereld met hem te ontdekken. Het leuke aan de boeken van Rick Riordan is dat de goden echt als mensen aanvoelen, met hun eigen agenda’s, persoonlijkheden, en problemen. Ook deze mythologie werd weer heel leuk gepresenteerd in dit boek.

Mijn favoriete deel van de boeken van Rick Riordan is de humor. Ik vind zijn boeken zo ontzettend grappig, en doordat ik de hele tijd heb zitten lachen terwijl ik dit boek las, wil mijn moeder het nu ook lezen. Deze boeken zijn een van de weinige waarbij ik echt hardop lach, en dat is ontzettend leuk. Ik bedoel, een eeuwenoud, pratend zwaard dat Jack heet dat beledigd ‘Blades before babes!’ roept tegen een ook al oude Noorse god, is toch gewoon hilarisch. Alle personages zijn ontzettend leuk en ze zijn allemaal heel menselijk, ook als ze technisch gezien geen mensen zijn. Ze hebben ook allemaal een geweldig gevoel voor humor, en zij zijn echt wat deze boeken zo leuk maken.

Dit was nu het elfde boek van Rick Riordan dat ik las, en ik begin wel een beetje door te krijgen hoe zijn boeken werken. Er is een held, een paar sidekicks, een hele hoop enge monsters en nutteloze goden, het lijkt even helemaal mis te gaan, maar, hup, geweldige plottwist en het komt goed (ongeveer). Hoewel ik me ontzettend vermaak tijdens het lezen van deze boeken, weet ik wel ongeveer wat er gaat gebeuren, en dat is mijn enige kritiekpunt. Ik lees deze boeken dan ook niet echt voor de onvoorspelbare plots, maar voor alle andere leuke dingen die hier ook in zitten! Dus, ondanks het redelijk bekende plot, toch zeker een aanrader.

 

Advertenties

One thought on “Recensie: The Sword of Summer (Magnus Chase #1) – Rick Riordan

  1. Pingback: Wat Ik Las (Januari – Maart) | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s