Top 5 Boeken die Ik in 2016 Wil Lezen

New year, new me books! Ik (Judith) kijk enorm uit naar een jaar vol boeken, lezen, en bloggen. Om dit enthousiasme te delen (en om ervoor te zorgen dat ik toch eindelijk de boeken ga lezen die ik al jaren in de kast heb liggen), deel ik vandaag mijn top 5 boeken die ik dit jaar wil lezen met jullie!

1. A Dance with Dragons – George R.R. Martin

Ik begon dit boek ongeveer een maand geleden, en ben nog steeds ongeveer op pagina 200. Het is niet dat ik het niet leuk vind, maar het nadeel aan de boeken van George R.R. Martin is gewoon dat het zo’n werk is om ze te lezen (op een goede manier)! Het is de bedoeling dat het volgende boek, The Winds of Winter, dit jaar uitkomt (duimen dat dat ook echt gebeurt), en mijn doel is om dit boek daarvoor uit te hebben. Of het liefst wat eerder, natuurlijk!

2. Cinder – Marissa Meyer

cinder_book_cover

Ik heb de eerste twee boeken in deze serie nou meer dan een half jaar, en ik wil ze al veel langer lezen. Om de een of de andere reden kom ik er alleen nooit aan toe. Dit jaar gaat het alleen wel gebeuren, ik weet het zeker! Het is science fiction (volgens mij), een genre dat ik niet vaak lees, en daarom kijk ik ernaar uit om het te lezen!

3. De Kinderen van Húrin – J.R.R. Tolkien

Het is nu alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst een boek van J.R.R. Tolkien heb gelezen, en dat is veel te lang geleden naar mijn mening. Ik heb tot nu toe slechts De Hobbit en In de Ban van de Ring gelezen, maar ik ben gefascineerd door de wereld die hij gecreeerd heeft, en ik kan niet wachten om er meer over te lezen. Ik heb geen flauw idee waar dit specifieke boek over gaat, maar het wordt vast leuk!

4. Siege and Storm – Leigh Bardugo

Het is nu alweer bijna een jaar geleden dat ik Shadow and Bone las, en ik vond het geweldig. Ik heb niet echt een excuus voor het feit dat ik de rest van deze trilogie nog niet heb gelezen, want ik heb het tweede deel al eeuwen. Dus, ja, het gaat gebeuren dit jaar. Hopelijk snel!

5. Fingersmith – Sarah Waters

fingersmith_318x500

Ik heb dit boek twee jaar geleden(!) van een vriendin van mijn moeder gekregen, na intens overleg tussen haar en mijn moeder, die het er uiteindelijk over eens werden dat dit helemaal een boek voor mij zou zijn. En (surprise, surprise), ik heb het nog steeds niet gelezen. Dat gaat veranderen (hoop ik).

Welke boeken wil jij dit jaar lezen?

Advertenties

7 thoughts on “Top 5 Boeken die Ik in 2016 Wil Lezen

  1. Ik wil ook dit jaar Cinder lezen! Deze kreeg ik op mijn verjaardag en hoewel de covers mij niet zo aanspreken (lijkt meisjesachtig), hoor ik er wel goede verhalen over dus ik ga het zien :) De kinderen van Húrin heb ik eens gelezen en vond ik best leuk! :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s