Recensie: Cinder (The Lunar Chronicles #1) – Marissa Meyer

1001004011413717

Titel: Cinder
Schrijver: Marissa Meyer
Aantal pagina’s: 400
Kopen: http://www.bol.com/nl/p/cinder/1001004011413717/
Uitgeverij: Feiwel and Friends
Taal: Engels
ISBN: 9780312641894
Waardering: **** (4/5 sterren)

Humans and androids crowd the raucous streets of New Beijing. A deadly plague ravages the population. From space, a ruthless lunar people watch, waiting to make their move. No one knows that Earth’s fate hinges on one girl..

Cinder, a gifted mechanic, is a cyborg. She’s a second-class citizen with a mysterious past, reviled by her stepmother and blamed for her stepsister’s illness. But when her life becomes intertwined with the handsome Prince Kai’s, she suddenly finds herself at the center of an intergalactic struggle, and a forbidden attraction. Caught between duty and freedom, loyalty and betrayal, she must uncover secrets about her past in order to protect her world’s future.

Ik (Judith) had Cinder, en het tweede deel, Scarlet, nu al meer dan een halfjaar in de kast staan. Ik had er zoveel goede dingen over gehoord, en, nu ik het boek eindelijk gelezen heb, kan ik met vol vertrouwen zeggen: ze waren allemaal waar!

Het leukste deel aan dit boek was de wereld. Worldbuilding is heel belangrijk voor mij, en hier vond ik het fantastisch gedaan. Het speelde zich af op aarde, maar in een verre toekomst (na de Vierde Wereldoorlog), maar veel aardse dingen waren nog heel goed herkenbaar. De technologie was natuurlijk met sprongen vooruitgegaan, maar niet op een manier waardoor het onecht voelde. De toekomst voelde als een toekomst waar we ook echt heengaan, en dit vond ik ontzettend goed gedaan. Het coolste onderdeel was, naar mijn mening, de mensen op de maan. Hoeweel ze niet worden beschreven als erg aardig, in mijn eerste rectie op dit concept nog steeds: “Mensen op de maan? COOL!” En, om heel eerlijk te zijn, Queen Levana was dan misschien slecht, maar ook wel echt heel erg awesome.

Een ander ontzettend leuk onderdeel van dit boek was dat ik er aan het einde helemaal in zat. Ik wilde heel graag dat bepaalde dingen zouden gebeuren (en ook dat bepaalde dingen niet zouden gebeuren), en ik heb het boek overal mee naartoe gesleept, zodat ik het zo snel mogelijk uit kon lezen. Mijn moeder vond dit ook een erg leuk onderdeel, aangezien ze zich helemaal doodgelachen heeft omdat ik constant “Verdikkeme, LEVANA!”, en “Nee, doe het niet!” door de kamer heen brulde ;)

Een nadeel van veel eerste boeken in een serie is dat het vaak een setup voor de rest van de serie. Doordat de wereld redelijk onbekend is, was er nogal wat worldbuilding nodig voordat ik echt doorhad hoe het nou allemaal in elkaar stak. Hoewel deze uitleg goed verspreid was door het hele boek, vond ik het op sommige punten toch een beetje te veel, aangezien ik een enorme afkeer heb van infodumps. Dit kritiekpunt is echter iets dat (hoop ik) niet heel erg meer voor zal komen in de rest van de boeken. Ik ken de wereld immers al, dus de infodumps zullen niet meer nodig zijn. Hierom kijk ik enorm uit naar de rest van de serie. Ik ben inmiddels begonnen in Scarlet, en tot nu toe vermaak ik me ontzettend!

 

Advertenties

3 thoughts on “Recensie: Cinder (The Lunar Chronicles #1) – Marissa Meyer

  1. Pingback: Recensie: Scarlet (The Lunar Chronicles #2) – Marissa Meyer | The Bookmarkers

  2. Pingback: Wat Ik Las (Januari – Maart) | The Bookmarkers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s