Wat Ik Las (Januari – Maart)

Ik (Judith) heb al een tijdje geen wrap-up meer geplaatst. Persoonlijk vind ik dit hele leuke posts om te lezen, dus vandaag een enorme Wat-Ik-Las-post, om ervoor te zorgen dat jullie weer helemaal bij zijn met mijn leesavonturen!

Side note: excuseer de ongelijke verdeling van foto’s in deze post. Veel boeken liggen nog in Engeland, dus kan ik helaas niet zelf foto’s maken.

Januari

13020400_934175240013190_1514928154_n

De eerste twee weken van januari waren geweldige, A++ leesweken voor mij, aangezien ik vijf boeken las, waar ik enorm trots op ben. En het waren ook nog eens stuk voor stuk geweldige boeken! Het begon allemaal met The Sword of Summer van Rick Riordan, het eerste boek in zijn nieuwe Magnus Chase serie. Het gaat over Noorse goden deze keer, en ik ben er nu al dol op. Hierna las ik A Wild Swan van Michael Cunningham, wat een verzameling korte verhalen is, die allemaal bewerkte sprookjes zijn. Als grote sprookjesfan, vond ik dit boek ook geweldig!

13077347_934175233346524_1727275307_n

Het volgende boek is, tot nu toe, mijn favoriete boek dat ik in 2016 gelezen heb: Carry On van Rainbow Rowell. Het is een fantasy boek, maar dan op z’n Rainbow Rowells: veel romance, humor, en dialoog. Hierna las ik de eerste twee boeke in The Lunar Chronicles: Cinder en Scarlet. Normaalgesproken ben ik niet zo’n dystopian/science fiction fan, maar deze boeken waren echt geweldig! Grappig en vermakelijk, ik zat er helemaal in. Ik sloot januari af met We Are All Completely Beside Ourselves van Karen Joy Fowler. Dit was een heel mooi en interessant boek over een onderwerp waar ik persoonlijk nog nooit een boek over gelezen had, en ook nooit gedacht had dat ik er ooit iets over zou lezen. Ik wil niet te veel verklappen, maar zeker een aanrader!

Februari

In februari was ik weer terug op de universiteit, maar ik ben toch erg blij met wat ik gelezen heb. Ik begon met het boek Silver in the Blood van Jessica Day George. Ik had dit gekocht in Londen omdat ik de cover zo mooi vond, en het was een heel prima boek. Het gaat over twee nichtjes, die erachter komen dat hun familie heel wat te verbergen heeft.Het zal vol met romance, spanning, en actie, maar echt geweldig was het niet. Wel heel erg vermakelijk. Hierna las ik Dust City van Robert Paul Weston. Dit gaat over de zoon van de Grote Boze Wolf die Roodpakje doodde, en het was een heel orginiele twist op het verhaal.

61

Het volgende boek dat ik las was The Opposite of Loneliness van Marina Keegan. Dit boek is een verzameling korte verhalen en essays, geschreven door een meisje dat drie dagen nadat ze was afgestudeerd van Yale verongelukte. Sommige verhalen vond ik interessanter dan andere, maar over het algemeen was het een heel goed, interessant boek. Ik eindigde febrauri met Rebel Belle van Rachel Hawkins. Alleen al door de kleur van dit boek wilde ik dit graag lezen, en het verhaal was geweldig. De hoofdpersoon, Harper, is de perfecte Southern Belle, die opeens magische krachten krijgt en de persoon die ze veracht moet beschermen. Harper is een fantastische hoofdpersoon (droog, intelligent, en onverwoestbaar), en het hele verhaal vond ik ook ontzettend leuk. Ik kan niet wachten om het volgende deel te lezen!

Maart

Het eerste boek dat ik las in maart was De Ilias van Homerus. Ik moest dit lezen voor school, en hoewel het even duurde voordat ik erdoorheen was, vond ik het toch een erg leuk boek. Ik had al zo vaak les gehad over de Trojaanse Oorlog, dat het leuk was om eindelijk eens het echte verhaal te lezen. Hierna las ik Siege and Storm van Leigh Bardugo. Dit was een leuk boek, maar ik vond het minder leuk dan het eerste deel in deze serie, Shadow and Bone, aangezien ik het een beetje langzaam vond. Ik ben wel van plan om deze trilogie uit te lezen, het liefst dit jaar nog, en hoop op wat meer actie in het laatste deel!

tumblr_o1sdv1uugm1tuwlrjo1_1280

Ik eindigde deze maand met een emotioneel trauma: Salt to the Sea van Ruta Sepetys. Dit boek gaat over vier mensen, die allemaal op de Wilhelm Gustloff terecht komen in 1945. Dit schip moest Oost-Pruisen evacueren terwijl de Russen vanuit  het oosten oprukten. Ik vond dit een prachtig boek, en op een gegeven moment stonden de tranen me in de ogen. De verschillende perspectieven zijn heel goed, en ik vond het interessant om een perspectief te krijgen waar ik niet zoveel over heb gelezen, namelijk dat van mensen uit Oost-Europa. Ik vind zeker dat iedereen dit boek moet lezen, maar houd maar wel zakdoekjes bij de hand!

Welke boeken heb jij dit jaar al gelezen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s