Book and Songs #3

books-and-songs-banner

Deze post staat nou al een flink aantal maanden (bijna een jaar volgens mij, oeps) in de concepten. Ik (Judith) heb hem nu dan toch eindelijk afgemaakt, en besloten om hem te posten!

Spoorloos – Salla Simukka: Since You’ve Been Gone – Kelly Clarkson

Spoorloos gaat over Emmi, die op een dag wakker wordt om te ontdekken dat alle mensen in haar stad verdwenen zijn. Anders dan in het liedje, is zij hier helemaal niet blij mee. Maar, aan de andere kant, ontwikkelt Emmi zich wel tot een heel nieuw persoon, juist doordat iedereen weg is. Ze ontdekt haar eigen kracht en kan eindelijk uitvinden wie ze nou eigenlijk is. Since you’ve been gone… I can breathe for the very first time.

The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender – Leslye Walton: Dark Paradise – Lana Del Rey

Oké, voor deze heb ik niet echt een uitleg. Ik luisterde op een dag gewoon naar dit liedje en dacht: ‘Wauw! Dit past goed bij Ava Lavender!’ Ik denk dat het iets te maken heeft met de redelijk duistere, misschien een beetje surrealistische sfeer van het liedje. Het gevoel dat ik ervan kreeg deed me gewoon erg aan dit boek denken.

An Ember in the Ashes – Sabaa Tahir: Girl on Fire – Alicia Keys

Een van de beste dingen aan dit boek was de ontwikkeling in het karakter van Laia. Ze ging van een bang meisje naar een waardige, sterke YA-heldin. Een echte “Girl on Fire”, dus. Verder vond ik de titel van het boek ook erg goed bij de titel van het liedje passen!

A Court of Thornes and Roses – Sarah J. Maas: Sledge Hammer – Fifth Harmony

Dit boek heeft een romantische tension die echt geweldig is. Sowieso is Sarah J. Maas erg goed in het schrijven van romances, en sommige scenes waren echt uitzonderlijk geweldig. En, tja, dat gaat ook gepaard met veel slaande harten, vandaar het liedje.

Welke liedjes vinden jullie goed bij boeken passen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s